Grízes tészta. Hogy csináljam?
Most készítem először és most ott tartok, hogy a tésztát főzöm, a gríz pedig áll, várom, hogy duzzadjon vagy mifene :D De ez most úgy néz ki, hogy össze van egy "galacsinba" ragadva... ez jó lesz vagy kuka és essek neki még egyszer? :P
Ez alapján készítem:
Esetleg az lehetett baj, hogy nem főztem el a grízről a vizet? Hanem ráöntöttem a forró vizet és le is húztam a tűzről és ráraktam a fedőt. Elfelejtettem főzni :D
* 25 dkg szélesmetélt
* 1 pohár gríz (búzadara)
* 3/4 pohár víz
* 1 kanál zsír
Elkészítés:
A tésztát megfőzöm, leszűröm. Egy másik fazékban a zsíron aranybarnára pirítom a grízt, majd ráöntöm a vizet. Addig pirítom, amíg a vizet teljesen felszívja a gríz, és újra morzsás állagú lesz. Ezután belekavarom a tésztát, és lefedve pihentetem egy picit. Porcukorral és lekvárral tálalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!