Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha semmilyen segítséghez nem...

Ha semmilyen segítséghez nem tudnátok fordulni, mától kezdve a következő hónap 10. -éig hogyan tudnátok életben maradni 15 ezer forintból?

Figyelt kérdés
Csak 15 ezer forintunk maradt, anyagi csőd miatt. 1 hónapig két személyre kellene étkeznünk ennyi pénzből, BP.
2018. jún. 11. 12:06
1 2 3 4
 1/40 A kérdező kommentje:
Én 26 éves vagyok 101 kg, ő pedig 24 éves 54 kg, fiú és lány
2018. jún. 11. 12:14
 2/40 anonim ***** válasza:
2018. jún. 11. 12:27
 3/40 anonim ***** válasza:
100%

Zálogház, ha van valami ékszeretek, eladni cuccokat és ha hét közben dolgoztok, akkor hétvégi, azonnal fizető alkalmi munka.

[link]

2018. jún. 11. 12:32
 4/40 anonim ***** válasza:
87%

Valami van otthon?

Azokat felhasználnám, tészta, rizs, stb.

Akár csak úgy magában is megenném.

Ezen kívül valószínűleg minden nap reggelire és vacsorára is kenyeret ennék. Egy szelet margarinos kenyeret. Az olcsóbb, mint a vaj.

2018. jún. 11. 12:33
 5/40 anonim ***** válasza:
86%

Legolcsóbban tésztából és krumpliból lehet jóllakni és arra van pár variáció.

Krumplis tészta, paprikás krumpli, amit kolbász helyett virslivel is el lehet készíteni, mert az olcsóbb.

Lehet főzni valami olcsóbb zöldséglevest, és az mellé sütni krumplipogácsát, vagy tócsit. (ezt hívják sokféleképpen, tehát mikor a krumplit lereszeled, befűszerezed és kisütöd kilapítva.

Tésztafeltétek különböző variációja: pl. egy darálthús konzervből is lehet feltétet készíteni. )löncshús) Kisütöd kevés olajon hagymával egy serpenyőben, pirítás közben széttörögeted a löncsöt apróra. Ez megy a tésztára, és rá tejföl.

Nyár van, a szezonális zöldségek most már olcsók, és számtalan verzióban kilehet használni.

Hagyma, tészta, krumpli, liszt legyen otthon. Ja és tojás.

Azért hogy a hús se maradjon ki, legolcsóbb a sertés darált hús, vagy csirkecomb, amit magad is le tudsz filézni és bőrözni, ha úgy nem szeretitek. Meg még a csirkemáj ami olcsó, ha szeretitek. Megpirítva hagymával pl.

Felvágottakból: Rántott parizer valami főzelékkel. szárított Lencse, bab, borsó, sárgaborsó, csicseriborsó. Ezek is kis tételek.

2018. jún. 11. 12:36
 6/40 anonim ***** válasza:
26%

Elég könnyen, egy hónap alatt én nem halnék éhen, csak lefogynék s persze elég morc lennék :)

De tartalékaim mélyszegénységben is vannak. Pénzre gondolok (s akkor még szó sincs arról, hogy szólok egy rokonomnak és utal százezret. ő olyan), utána pedig arra a pár hónapnyi ételmennyiségre, ami a házamban van felhalmozva tartós cikkekből. Úgyhogy ÉN tuti nem halnék éhen.

De amúgy olcsó dolgokat vennék. Rizs, sárgaborsó, valami jobb zsiradék (nálam kókuszzsír, alább nem adom és sok kalóriát ad egységnyi árban, persze nem vinném túlzásba), olcsó zöldségek, olcsó olajos magvak, pár tojás (annyira sokoldalú és tápanyagdús, hogy megéri, de a ti pénzetekkel már sok nem fér bele. de ki eszik sok tojást rajtam kívül?).

Nyilván csak otthoni ételt egyetek (kivéve, ha valami átkozottul olcsó és remek büfébe estek be), de szerintem ezt ti is tudjátok.

A boltban is kizárólag egyszerű alapanyagokat vennék (s ezt is teszem évek óta).

2018. jún. 11. 12:43
 7/40 anonim ***** válasza:
27%

A jllakás az egyéni, én a krumplit tuti kihagynám, mert 1-2 kiló után is éhes maradok. Van, aki a tésztával nem tud jóllakni soha. Én általában a szénhidráttal nem, de ettől még ezeket írtam az előbb, jobbára, mert a normál ember szénhidrátosan eszik és jóllakik vele s a növények az igazán olcsók.

Viszont az én zsíros, állati fehérjés, egészségtudatos étkezésemet nem tudom napi 500 ft alá vinni (tartósan, mert rövid távon nem eszem mindennap és kész. nem esik jól, de túlélem), így még én is sokszor zöldséges, tojásos rizst ennék a fenti anyagi helyzetben, ha tényleg nincsenek otthon tartalékok. Az olcsó gabonákkal és zöldségekkel egyszerűen nem lehet versenyezni árban.

2018. jún. 11. 12:48
 8/40 anonim ***** válasza:
63%

Elolvastátok a kérdést?

KÉT embernek, EGY HÓNAPIG, reggeli-ebéd-vacsora 15ezerből?

Hát én baromira tudok spórolni, de ez képtelenség.

Gyakorlatilag 500Ft/nap, illetve 250Ft/fő, egész napra.

Írta valaki a hétvégi alkalmi munkát, csak az a megoldás, vagy mégis keríteni valakit, akitől lehet kölcsönkérni!

2018. jún. 11. 13:20
 9/40 anonim ***** válasza:
100%
Egy egész hónapig ez nagyon nem vállalható, de húzhatjátok egy kis darabig, krumplin, lencsefőzeléken, sárgaborsón, ilyesmin. Valamit csapjatok zaciba.
2018. jún. 11. 13:34
 10/40 anonim ***** válasza:
95%

Sajnálom ,hogy átkell élnetek ezt dolgot. Nagyon nehéz lehet nem tudom ,hogy mi van a kamrában és a fagyasztóban otthon nálatok. Próbáljátok meg a kamrában lévő dologhoz az ételt igazitani és pénzt felhasználni hozzá.

Nem tudom ,hogy estleg a helyi önkormányzatnál nem e lehet kérni valamelyik konyhára menü befizetést és a jövő hónapban méltányoság alapon kifizetitek.

2018. jún. 11. 13:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!