Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fagyasztott cukkinit vettem...

Fagyasztott cukkinit vettem elő. Kiolvadt, összepunnyadt. Töltésre alkalmatlanná vált. Mire használhatnám?

Figyelt kérdés
Rengeteg vizet csavartam ki belőle. Még sosem fagyasztottam, tavaly kaptam fagyasztva,nagyobb darabokban. Tölteni szokta, aki adta. Talán nem kellett volna teljesen kiolvasztanom.Kidobni sajnálom, mihez kezdhetnék vele? Rántható? Grillezhető? Esetleg cukkini chips?? Vagy apróbbra vágva pörköltszerűen?Segítsetek!

2018. jún. 10. 16:49
 1/10 anonim ***** válasza:
81%

Apróra vágva akár pörtöltnek, főzeléknek (ugyanúgy mint a tökfőzeléket) is megfőzheted, vagy ezt az egyszerű és gyors ragut is elkészítheted.


Cukkinis-halas ragu (villámgyors nyári étel)


Elkészítés


HOZZÁVALÓK:

2 adaghoz:

2 db saláta cukkini

1 gerezd zúzott fokhagyma

2 evőkanál kókuszzsír,

kis chilipaprika apróra vágva (elhagyható)

5 szem kapribogyó

1 doboz halkonzerv lecsepegtetve (pl. szardínia, füstölt makréla, tonhal)

1 evőkanál citrom frissen facsart leve

só, ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS:

A megmosott cukkinit kisebb kockákra vágjuk, és egy magasabb falú serpenyőben folyamatos kavargatással félpuhára főzzük. Közben hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, illetve a chilipaprikát is. Sózzuk, borsozzuk, majd rárakjuk a kisebb darabokra szedett halat is.


Ha kész, citromlével meglocsolva tálaljuk. Kb. 15 perc alatt kész a könnyű és finom ételünk.

2018. jún. 10. 17:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
De jó ez a halas ragu! Köszönöm szépen, megpróbálom.Kapribogyó, kókuszzsír nincs, de szerintem nem baj.
2018. jún. 10. 17:21
 3/10 anonim ***** válasza:
82%
Lecsó szerűen is meg tudod csinálni.
2018. jún. 10. 17:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
81%
A kókusz zsír helyett használhatsz bármilyen más zsiradékot. A kapribogyó sem nélkülözhetetlen, olyan kevés kell belőle.
2018. jún. 10. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
78%
cukkinifasírtnak is nagyon finom
2018. jún. 10. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Olaszos tésztákhoz serpenyőben pirítva kiváló. De azt nem tudom megmondani, ront-e az ízén a sok víz (írtad,hogy hogy a fagyasztás miatt sok víz jött ki belőle).
2018. jún. 10. 18:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
92%

Senki ne vegye zokon, de dobnám ki a fenébe, pedig nem vagyok egy kidobálós fajta.

Az ilyen mértékben kiolvadt, kicsavart zöldséghez kár az egyéb alapanyagot elpazarolni, mert fura íze lesz és gusztustalan állaga.

Nem a hasamra ütve mondom, tökkel, uborkával, paprikával már megjártam.

2018. jún. 10. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
77%
En is kidobtam tavaly. Reszelve kell fagyasztani ! Akkor fozinek tokeletes :)
2018. jún. 12. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Végül csak nem csináltam meg, a párom tiltakozott, veszek frisset.
2018. jún. 17. 17:56
 10/10 anonim ***** válasza:

Talán kockára vágva főzeléknek, pörinek. Vagy a lecsóba is aki szaftosítani akarná...

Nem kell hozzá víz...

( végén írtad kidobtad, tárgytalan ).

Gyanítom aki így fagyasztotta le, kiszedi, tepsebe teszi, megtölti, és be a sütőbe...

De azt is sejtem, ott engedi ki a levét...

Ha reszelt állapotba van fagyasztva, kevés forró vízbe tenni, főzni kicsit. Főzeléknek talán, kaporral.


Boltokba is kapni fagyasztott gyalult tököt kaporral. Nagyon rég vettem, volt saját termés lefagyasztva. Azt mikor kiszedtem, forró sós vízbe készítettem el...

2018. júl. 17. 08:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!