Valaki tu”dna mondani egy nagyon jó babfőzelék receptet?
Kerestem a neten,de nem találtam igazán jót? Muszáj tarkababbal csinálni és beáztatni? Itt nálunk a menzán is szokott lenni és az nagyom finom,de nem hinném hogy ott is már napokkal előtte áztatják azt a sok babot? Szoval milyen alapanyagokat vásároljak be ? Ha valaki segít annak nagyon szépen köszönöm!
17/f





A babot szokás áztatni, de nem NAPOKKAL elöbb, hanem egy éjszakát összesen (ezt meg a menzán is meg tudják tenni, mielött hazamennek leáztatják, másnap meg fözik)
Szóval alapesetben a babot beáztatod, másnap leöntöd róla az áztatóvizet, friss vízben felteszed föni. A babtól függöen 1 vagy több óra, mire megpuhul.
Ha puha, akkor vagy hagymás-paprikás rántással berántják, vagy tejfölös habarással sürítik, és sokszor ecettel ízesítik az asztalnál, mindenki magának.
Ha a bab fözését meg akarod spórolni, akkor jó minöségü fött bab konzervet használhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!