Tudnatok nekem mondani jo torta recepteket?
Persze. Tiramisu, epres mascarpones, pezsgő habos, truffel, stb.
Esetleg ha valami ízvilág irányt adnál....
gugli: torta recept
Az egyik jobb lesz, mint a másik, meglátod.
Nekem a toplista élén a
Vaniliás krémes túrótorta áll, ez a családom kedvence. Egyszerű és mennyei.
A képzeletbeli dobogó 2.helyezettje az
Örvénylő málnás túrótorta
A tökéletes sütés nélküli torta.
A harmadik egy
Francia csokitorta recept
Ez nem internetről származik, kérésre leírom a receptjét.
4. a kedvencek közül a
Francia citromtorta
Könnyű, édes, savanykás, mindig nyerő választás. ( főleg valamilyen nehéz főétel után)
A piskótaverseny 1.helyezettje édesanyám kézzel írott szakácskönyvéből a
Puncstortájának a piskótája.
Maga a torta is nagyon finom és olcsó, de a piskóta mindent visz. Bármilyen torta alapjaként megállja a helyét, sosem esik össze, sosem szárad ki, ez a tökéletes piskóta.
Francia csokitorta
22 cm-es kapcsos tortaformához
Hozzávalók
275 g étcsoki (70%-os)
150 g kristálycukor
175 g vaj
40 g finomliszt
5 db tojás
Fél rúd vanília kikapart magjai, vagy 1 Cs vanília cukor
Egy csipet só
Elkészítés:
A tortaformát kivajazom és kicukrozom. A formát alufóliába csomagolom, mert sütés közben kifolyhat belőle a vaj.
A tojásfehérjét 3 evőkanál cukorral és egy csipet sóval habbá verem.
A vajat, a csokit és a maradék cukrot kislángon, folyamatosan kevergetve felolvasztom, kicsit hűlni hagyom. / Erre egy 1,5 literes rozsdamentes acél edényt szoktam használni, mert a továbbiakban ebben keverem ki a tésztát.
Amikor egy kissé kihűlt, a tojások sárgáját egyenként belekeverem, hozzáadom a vaníliát és a lisztet.
A tojáshab egyharmad részét gyorsan hozzákeverem, majd óvatosan beleforgatom a többit.
Az előkészített torta karikába simítom
Előmelegített 170 fokos sütőben,körülbelül 40 percig Sütöm. Nem szabad hőlégkeverésen sütni.
Ezzel a kókusztortával hatalmas sikereket arattam eddig, csak ajánlani tudom. Egyszer még házassági ajánlatot is kaptan (úgyhogy vigyázz!):
Hozzávalók:
10 tojás
30 dkg cukor
15 dkg kókuszreszelék
15 dkg darált dió
4 ek rétesliszt
1 csomag sütőpor
1/2 citrom leve
20 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 cs főzős vanília puding
3 dl tej
10 dkg vaj
15 dkg mascarpone
3 ek kakaópor
Fehér tészta: 5 tojás fehérjét kemény habbá verjük, hozzá adunk 15dkg. kristálycukrot, 15 dkg. kókuszreszeléket,1/2 csomag sütőport, 2 kanál réteslisztet, és a végén a fél citrom levét. sütőpapíros tortaformába tesszük és 180'-on 15percig sütjük.
Barna tészta:
5 tojás, 15dkg kristálycukor, habosra keverünk, majd hozzáadunk15dkg darált diót. 3 ek. kakaóport, 2 ek réteslisztet, 1/2csomag sütőport, majd hasonlóan sütjük mint az előbb.
Krém: 10 tojás sárgáját 20dkg. porcukorral 1cs vaníliás. cukorral világosra verjük, hozzá 3dl. tejet 1 cs pudingport. Sűrű krémmé főzzük, majd hűlés közben hozzá adunk 10dkg vajat és 150dkg mascarponét.
Összeállítás: Fehér tészta, rá a krém nagyobb része, majd a barna tészta, rá a maradék krém. A tetejét Ízlés szerint díszítjük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!