Ha sertésmáj nem sült át eléggé, folyik egy kis vér belőle, attól még meg lehet enni?
Gusztus kérdése. Én biztos nem enném meg, mert nem szeretem sem a steaket, sem a rose-ra sütött húsokat. Mások simán megeszik a nyers húst is. Disznóvágáskor simán kóstolgatják a kolbászhúst, vagy a véreshurkát, amikor még be sincs töltve. Láttam olyan embert, aki disznóöléskor megivott egy bögre vért. Esküszöm, hányingerem volt, sosem felejtem el. Sok falusi embernek meg természetes. :////
Egyébként nem is értem a kérdést. Ha látod, hogy véres maradt a máj, miért akarnád kidobni, miért nem sütöd át mégegyszer? Inkább legyen kicsit szárazabb, ha ettől félsz, minthogy kidobd. Bár ahogy a kérdés kiírásának időpontját nézem, már eldőlt a máj sorsa. :)
Épp visszanéztem a megválaszolt kérdéseimre. Amiről írtam, az egyáltalán nem volt sós, mert szó szerint alá tartotta a poharat, ahogy ömlött a vér az állatból.
Csak mondom, az az ember már nem él. Pedig simán élhetne korából adódóan. Mondjuk ő ivott is.
A sót azért teszik a vérbe, hogy ne alvadjon meg. Hurkatöltéshez pl.
Még nem kóstoltam hálistennek, nem tudom, hogy a friss vér mennyire sós.
De hagyjuk is, mert mint írtam, rosszemlékű. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!