A tojásos nokedlinél számít a sorrend?
Nálunk valamiért úgy szokás, hogy először sütjük meg a tojást, és amikor már a fele meg sült a fele meg még híg akkor tesszük bele a nokedlit.
Ahogy olvasom meg tapasztalom másnál fordítva szokott lenni.
Természetesen más tojásos ételnél nem így van nálunk se, pl hagymás rántottánál, vagy tojásos lecsónál, csak a végén jön rájuk a tojás.
Van jelentősége ennek a tojásos nokedlinél?
Ha nektek így jó és ehető, akkor nem nem számít.
Nálunk is előbb a nokedli készül aztán mennek rá a tojások.
1. nokedli
2. tojáse felver, összekever
3. kisüt félig rezgősre :D
Max annyit számít a sorrend, hogy a nokedlit ugye mindig teljesen hidegre hűtik, és ha a félig sült tojásra teszed, akkor nem melegszik át teljesen, mire megsül a tojás.
Más jelentősége nincs.
Bár nem szeretem az ilyen választ, de most én is azt írom, amit sokan szoktak: ahogyan ti szeretitek.
Az otthoni konyhában nincs semmi kényszer, nem fog reklamálni a vendég.
Egyébként eredetileg úgy készül, hogy kifőzöd a nokedlit, pirítasz kevés szalonnát, arra teszed a leszűrt tésztát. Jól összekevered. Majd folyamatos keverés közben hozzáöntöd lassan a felvert tojást. Akkor jó, ha az bevonja a galuskát. Kap egy krémes felszínt. Lényeg, hogy ne legyen a tojásból rántotta.
Sokan viszont így meg sem eszik, hanem rántottás galuskára esküsznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!