Valami jó spárgás ételhez receptet mondanátok?
Nekem ez egy nagy kedvencem. Ha sosem ettél még, elsőre ne magában próbáld ki, hanem valahogy így, mert elég jellegzetes íze van. Elmagyarázni nem tudom.
Baconba tekert zöldspárga
Hozzávalók 4 adaghoz
50 dkg friss zöld spárgasípok
20 dkg bacon szalonna
só, bors
5 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
A spárgákat megtisztítjuk, és a kemény fás részét ha van letörjük, vagy vágjuk. 5-6 szálat összefogunk, picit sózzuk, borsozzuk, és 2-3 szalonnacsíkba tekerjük jó szorosan. Tepsibe rakjuk egymástól távolabb, és olívaolajjal meglocsoljuk. 180 fokos sütőbe 20 perc alatt készre sütjük. Előétel, vacsora vagy főétel mellé kíváló étel.
Spárgakrémleveshez olívaolajon megpirítasz egy fej hagymát apróra vágva és két vastag gerezd fokhagymát valamint egy jó nagy marék bazsalikomot. Rádobod a pár fentiekre darabolt zöldspárgát, egy pedig pirítod, felöntöd annyi vízzel hogy ellepje. 10-15 pedig puhítod, közben sógor borsozod, megszórod egy kis szerecsendióval is. Ha már puha leturmixolod és 2-3 deci tejszínnel öntöd fel, felforralod, majd frissen egy kis citromlét is facsarsz bele.
Serpenyőben pirított kenyérkockákkal vagy szezámmagos tofukockákkal esetleg pirított koktélparadicsomokkal tálalhatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!