Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tejszínnel készült fokhagymás...

Tejszínnel készült fokhagymás spenót receptet tudnátok ajánlani?

Figyelt kérdés
Apukám mesélte, hogy a nagymamája csinálta a legfinomabb spenótot a világon. Sajnos a titkát magával vitte a sírba, de szeretnék apukámnak valami olyat főzni ami kicsit arra az ízvilágra emlékezteti. Annyit tudok, hogy fokhagymás volt és emellé felkockázott sült kacsát ettek. Saját "titkok" jöhetnek dögivel :)

2018. máj. 8. 21:05
 1/6 anonim ***** válasza:
54%

Ha friss spenótot használsz:

Egy fej lilahagymát kevés olajon párold meg, után mehet rá a spenót kicsi vízzel, fedő alatt párold. Ha már jó, mehet bele a fokhagyma utána a tejszín. Ezt elkevered, leveszed a tűzről,majd összeturmixolod (ha eleve püréből csinálod ezt kihagyhatod), hogy ne legyen darabos.

Egy külön lábasban liszt+olaj rántást csinálj, erre mehet rá a tejszínes püré. Sűrűsödésig főzöd.

A főző tejszín viszonylag könnyen sűrűsödik, nem kell hozzá sok liszt. Illetve én egy kis sajtot szoktam beletenni, mikor visszateszem a tűzre. Az is sűríti és ha pikánsabb íze van a sajtnak, akkor finomabb is.

2018. máj. 8. 21:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
44%
Én ricottás-spenótos spagettit szoktam csinálni. Kevés olajon megfonnyasztom a spenótot, ízlés szerint fokhagymát nyomok bele, amikor összeesett, krémesre keverem egy doboz ricottával. Tetejére parmezán, 15 perc alatt kész, laktató, finom. Ugyanezt a krémet csirkemellbe is szoktam tölteni és sütőben pirosra sütöm. Persze sajttal a tetején.
2018. máj. 8. 21:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
60%

Régen nem főztek olajjal. A spenótot nem kell dinsztelni, csak a sóskát,

Tedd fel a spenótot egy kevés vízzel főni, pici sót is tegyél bele. Ha felforrt, akkor tedd bele a fokhagymát és a tejszínnel (tejföllel) habard be, hogy elég sűrű legyen.

83 évesen így készítem.

2018. máj. 8. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! :) :)
2018. máj. 8. 21:52
 5/6 anonim ***** válasza:

[link] Ezt szoktam készíteni.

Azt is eltudom képzelni, hogy a nagyid nem tejszínt rakott bele hanem egy jó magas zsírtartalmú tejjel készítette 2,8% vagy 3,5%.

Keverhette is a tejszínt felesbe a tejjel.

2018. máj. 9. 07:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

A spenót nem a tejszíntől lesz krémes, hanem a zsemlétől, amit régen az én anyukám is belefőzött.

Régen rántással és zsemlével készült.

Így készül:

1 l tejbe beáztatok 2 db nagyobb kockákra vágott zsemlét, vagy 2 nagyobb szelet fehér kenyeret.

1 kg spenótot megtisztítok, alaposan megmosom, csíkokra vágva leforrázom, lecsepegtetem.

1 evőkanál zsírból (lehet 2 evőkanál olajjal helyettesíteni), 2 evőkanál liszttel zsemleszinű rántást készítek. Félre húzom a tűzről.

Rádobom a lecsepegtetett spenótot, 3 gerezd összepréselt fokhagymát, sózom, borsozom és ráöntöm tejbe áztatott zsemlét a tejjel együtt. Jól elkeverem, visszarakom a tűzhelyre és kevergetve addig főzöm míg besűrűsödik. Ekkor Botmixerrel pürésítem, megkóstolom, ha kell utána ízesítem, (ilyenkor lehet egy kevés tejszínt tenni bele, amitől selymesebb lesz az íze) és mégegyszer felforralom.

2018. máj. 9. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!