Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki találta ki azt a hülyeséget...

Ki találta ki azt a hülyeséget, hogy sütés előtt bekell melegíteni a sütőt?

Figyelt kérdés
Semmi különbség nincs aközött, hogy előre melegítem vagy közbe. Annyi az egész, hogyha nem melegítem be előre akkor tovább kell sütni. De miért terjedt el ez ennyire? Utálom úgy berakni a sütőbe, hogy már nagyon forró. Mindig is úgy sütök, hogy azután indítom el a sütést miután beraktam a kaját.
2018. máj. 8. 17:04
 1/10 anonim ***** válasza:
2018. máj. 8. 17:09
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Vannak sütemények, amiknél ha megvárja a sütőben míg felmelegszik, addig össze is esik, pl habos tetejűek.stb
2018. máj. 8. 17:21
 3/10 anonim ***** válasza:
87%
Ez nem hülyeség, nálad SOKKAL hozzáértőbbek "találták ki"...
2018. máj. 8. 17:36
 4/10 anonim ***** válasza:
7%
En se szoktam elomelegiteni. Nagyjabol mindenre odairjak, hogy melegitsd elo, de nem foglalkozunk vele. Sutemenyeket nem sutunk, csak rendes eteleket.
2018. máj. 8. 17:49
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Ételhez csak időspórolás miatt érdemes előmelegíteni, de egyes süteményeknél (pl. piskóta) egyenesen kötelező, mert csak így fog sikerülni.
2018. máj. 8. 18:27
 6/10 anonim ***** válasza:
22%

Tuti van, amikor van értelme, múltkor is írtam az ilyen kérdésnél, hogy pl. kérget ad a kenyérnek állítólag.

Az én ételeimmel nem történik semmi, így én nem melegítem be a sütőt, de attól még nem gondolom, hogy mindig hülyeség.

Cukor a kenyérbe, na azt nem tudom értelmesnek tekinteni, az élesztőgombák roppant lelkesek anélkül is. A formázott péksütik sütés előtti pici kelesztése is olyan, amivel nem tudok mit kezdeni, mert az én szépen, gyorsan kelő cuccaim 10 perc alatt szétkelnek úgy. Gondolom, más, lassan kelő péksütiknél hasznos...

Nyugodtan kihagyhatsz dolgokat, én is azt teszem. Ha egy recept azt írja, melegítsük elő a sütőt, én se teszem semmiképp. Ha nem sikerül, még mindig elővehetem a dolgot, de erre átkozottul kicsi az esély, mert tényleg odaírják, ha kell, ha nem. Én sem tudom, miért. De a receptek tele vannak dolgokkal, amiket figyelmen kívül hagyok, mert nekem felesleges macera (a liszt szitálását sem értettem soha, de nekem nem fáj, fejben azonnal törlöm és kész. valakinek biztos jó valamire az is).

2018. máj. 8. 18:29
 7/10 anonim ***** válasza:
47%
Hozzáteszem, vannak ételek, amiket pedig azért kellene előmelegített sütőbe tenni, hogy kevesebb ideig kelljen őket asütőben tartani, különben vacak lesz az állaga.Szóval asütés módja, ideje igenis fontos dolog.
2018. máj. 8. 19:41
 8/10 anonim ***** válasza:
69%
ma 18:29-es, a lisztet azért kellett régen szitálni, hogy a molyokat eltávolítság belöle. (Kidobni nem lehetett, mert akkor nem lett volna mit enni!)
2018. máj. 8. 20:15
 9/10 anonim ***** válasza:
76%

Kieg: A liszt átszitálása nemcsak a tisztaság biztosítása érdekében fontos, hanem ezért, hogy ezzel is levegő kerül a lisztszemcsékre, és sokkal levegősebb, könnyebb lesz a tészta.

Sokáig én is feleslegesnek tartottam ez a "nagyis " szokást, de , amikor megtapasztaltam el kellett ismernem, hogy valós tény.Azóta nem sajnálom azt pár percet az átszitálásra.

2018. máj. 10. 10:51
 10/10 anonim ***** válasza:
58%
#9: Ah, köszi. Azt gondoltam, esetleges csomók vagy más, rendes lisztszemcsénél nagyobb dolgok eltávolítására van (bár nem tudom, miért lennének benne ilyenek). A levegősségben van logika, csak semmi értelmét nem látom. Ha én könnyed kenyeret akarok, teszek bele némi fehér lisztet is és kész - bár inkább töményet akarok, hogy az szeresse, akinek készül, én kevésbé, ez így a legegészségesebb számunkra. Ízlés dolga, ki milyen kenyeret szeret.
2018. máj. 10. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!