Ki találta ki azt a hülyeséget, hogy sütés előtt bekell melegíteni a sütőt?
Tuti van, amikor van értelme, múltkor is írtam az ilyen kérdésnél, hogy pl. kérget ad a kenyérnek állítólag.
Az én ételeimmel nem történik semmi, így én nem melegítem be a sütőt, de attól még nem gondolom, hogy mindig hülyeség.
Cukor a kenyérbe, na azt nem tudom értelmesnek tekinteni, az élesztőgombák roppant lelkesek anélkül is. A formázott péksütik sütés előtti pici kelesztése is olyan, amivel nem tudok mit kezdeni, mert az én szépen, gyorsan kelő cuccaim 10 perc alatt szétkelnek úgy. Gondolom, más, lassan kelő péksütiknél hasznos...
Nyugodtan kihagyhatsz dolgokat, én is azt teszem. Ha egy recept azt írja, melegítsük elő a sütőt, én se teszem semmiképp. Ha nem sikerül, még mindig elővehetem a dolgot, de erre átkozottul kicsi az esély, mert tényleg odaírják, ha kell, ha nem. Én sem tudom, miért. De a receptek tele vannak dolgokkal, amiket figyelmen kívül hagyok, mert nekem felesleges macera (a liszt szitálását sem értettem soha, de nekem nem fáj, fejben azonnal törlöm és kész. valakinek biztos jó valamire az is).
Kieg: A liszt átszitálása nemcsak a tisztaság biztosítása érdekében fontos, hanem ezért, hogy ezzel is levegő kerül a lisztszemcsékre, és sokkal levegősebb, könnyebb lesz a tészta.
Sokáig én is feleslegesnek tartottam ez a "nagyis " szokást, de , amikor megtapasztaltam el kellett ismernem, hogy valós tény.Azóta nem sajnálom azt pár percet az átszitálásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!