Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készítjük a Zöldbabfőze...

Hogyan készítjük a Zöldbabfőzeléket?

Figyelt kérdés

Életem során három tájegységen éltem, sokfelé megfordultam. Mindenhol máshogy készül, mind nagyon finom,ezért én magam is többféleképpen főzöm...

Arra vagyok kíváncsi,hogy felétek milyen? Hogyan készítitek?



2018. máj. 8. 09:41
 1/6 anonim ***** válasza:
Mi habarassal, de ettem mar rantassal is.
2018. máj. 8. 09:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
A mamám erdélyi volt. Ő babérlevéllel, tejfölös habarással. Anyukám Alföldi, ő paprikás rántással.
2018. máj. 8. 10:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Anyám minden főzeléket egyformán készített, rántással, pirospaprikával s általában tejföllel, ecettel, cukorral ettük őket. Nyilván van, amihez ez nem jó, de a zöldbabfőzelék tetszett így.


Ma már nem készítek főzelékeket, de így csinálnám, csak kihagynám a cukrot, amit már nem eszem s glutén sem lenne a rántásban, de ez apróság.


Habarás csak és kizárólag gyümölcslevesben volt nálunk. Azt ma már nyersen csinálom, így soha nem habarok, amúgyis macerásnak tartom.

2018. máj. 8. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Én is ismerem minden formáját, de nálunk az vált be a legjobban, ha készítek egy pörköltalapot, abban jól elfőzöm a hagymát, arra dobom a zöldbabot és annyi vizet, hogy éppen csak ellepje. Ebbe babérlevél, só, kevés fokhagyma, majd tejfölösen behabarom.
2018. máj. 8. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Nálam van


1. az anyukámféle módon készített: a babot annyi sózott vízben megfözni, ami éppen ellepi, kevés borsssal ízesíteni, közben hagymás paprikás rántást készíteni (nem sokat, föleg az íze miatt) és ezzel berántani a megfött babot. Aki akar, az tesz bele tejfölt a tányérjába.


2. az anyósomféle: a babot kevés zsíron (vagy olajon) hagymával és fokhagymával meg pici cukorral puhára párolni, utána tejfölös, lisztes habarást adni hozzá és kevés vízzel megfelelö sürüségüre beállítani. Aki akarja, ecetet tehet hozzá az asztalnál.

2018. máj. 8. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:

A legérdekesebb zöldbabfőzelék,amit Szögligeten tanultam , krumplival készült, ecetet, fokhagymát és kaprot is tett bele a néni és lisztes-tejfölös habarással sűrítette be. Kérdésemre,hogy miért tesz bele krumplit, azt válaszolta -– Csak nem fogjuk azt a babhajat magába enni?–-

Még sok év elteltével is mosolygok rajta. 😄

2018. máj. 8. 12:05

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!