Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok finom krémleves...

Írnátok finom krémleves recepteket?

Figyelt kérdés
Olyan érdekelne, amit tényleg próbáltatok (nosalty, mindmegette random linkelésre nem kell pazarolni az időt) és lehetőleg minél egyszerűbben elkészíthető.

2018. máj. 8. 03:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
55%

A nosalty és mindmegette nem random.

Mindkettő oldalon vannak kommentek olyanoktól, akik kipróbálták a recepteket, valamint az oldalak is eltávolítják a teljesen hibásakat.

Arról nem beszélve, hogy még a Google is relevancia alapján rangsorol, ha rákeresel.


Úgyhogy sok sikert, jó étvágyat!

2018. máj. 8. 05:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
68%

Zöld krémleves


A korai kelkáposztában és a mángoldban található béta karotin, és a leveles zöldségek magas K-vitamin tartalma teszi értékessé ennek a finom levesnek minden cseppjét. Az elkészítése annyira könnyű, és a végeredmény annyira finom, hogy nekem ez lett az összes krémleves alapja, csak a hozzávalók változnak.


Hozzávalók 8 személyre.

2 kiskanál olívaolaj

2 póréhagyma megmosva durvára vágva

1 közepes vöröshagyma durvára vágva

2 gerezd fokhagyma összezúzva

1 zsenge korai kelkáposzta durvára vágva

1 csokor mángold durvára vágva

2 közepes burgonya durvára vágva

1 liter csirkealaplé

1 kiskanál só

1,2 dl tej-tejszín keverék, fele-fele arányban.


Elkészítés

1. Egy nagy fazékban közepes lángon forrósítsuk fel az olajat. Pároljuk puhára a póréhagymát és a vöröshagymát (kb 5 perc), majd adjuk hozzá a fokhagymát, és pirítsuk még két percig. Adjuk hozzá a kelkáposztát,a mángoldot, a krumplit, a sárgarépát, keverjük hozzá a levesalapot, 4 pohár vizet és a sót. Félig lefedve főzzük 50 percig.

2. Turmixgéppel keverjük pépesre a levest, majd tegyük vissza a fazékba. Keverjük hozzá a tejet és a tejszínt. Melegítsük fel újra.

Pitítóssal tálaljuk.

Jó étvágyat!

2018. máj. 8. 07:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
95%

Fokhagyma krémleves:

8-10 gerezd fokhagyma,

3 dkg liszt, 3 dkg vaj, só, bors,

1 tojás sárgája, 1dl tejföl.


A vajból és a lisztből világos rántást készítek, beledobom a karikára vágott fokhagymát és amikor a fokhagyma illatát érezni lehet felöntöm 4 dl hideg vízzel, sózom, borsozom.

Habverővel simára keverem, és addig főzöm amíg a fokhagymát a fazék oldalához nyomva szétesik. Közben a tojássárgáját elkeverem a tejföllel. Botmixerrel pürésítem felöntöm annyi vízzel hogy megfelelő sűrűségű legyen, hozzá öntöm a tejfölös keveréket, és forrásig melegítem , nem szabad forralni mert kicsapódik a tojássárgája.

Ugyanígy készítem a hagymakrémlevest is, csak ebbe 1 gerezd fokhagymát is teszek. Póréhagymával is nagyon jó.

2018. máj. 8. 07:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
95%

Kukorica krémleves


Hozzávalók

4 főre

A leveshez

20 g vaj

400 g morzsolt kukorica (fagyasztott )

1 db közepes burgonya

1 kissebb fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

300 ml víz

curry (őrölt)

200 ml főzőtejszín (20%-os)

300 ml 2,8%-os tej

A tálaláshoz sajtos tortilla chips


Elkészítés

Felolvasztom a vajat, majd ráteszem a kukoricát. Fedő alatt elkezdem párolni.

Ezalat megtisztítom és apróra vágom a vöröshagymát és a fokhagymát, majd a kukoricához adom.

Rá öntöm a vizet, megsózom, beleteszem a megtisztított, apró kockára vágott burgonyát és kis lángon, fedő alatt puhára párolom a kb. 25-30 perc alatt.

Leveszem a tűzhelyről, felöntöm a tejjel, majd botmixerrel alaposan összeturmixolom.

Egy nagy szűrőn átpaszírozom, hogy a héjak ne legyenek a levesben.

Ezután hozzáöntöm a tejszínt, curryporral ízesítem, és összeforralom a levest.


Forrón, sajtos tortillával tálalom az elkészült kukorica krémlevest.

2018. máj. 8. 07:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
83%

Krémleves alaprecept

Az alap zöldség krémleves: ( mint a cukkini, mángold, karfiol, csicsóka, cékla)

Mindig használok egy kissebb sárgarépát, egy nagyobb fej vöröshagymát, 2-3 gerezd fokhagymát, egy nagyobb burgonyát és azt a zöldséget amiből készítem.

Négy személyre elég egy kissebb karfiol, vagy két kissebb gyenge cukkini, vagy egy nagyobb cékla.

A hozzávalókat nagyobb kockákra vágva kevés olívaolajon megdinsztelem. FONTOS! az olívaolajat sosem szabad felhevíteni túlságosan, ezért csak kislángon folyamatosan kevergetve párolom.

Sózom, fehérborssal fűszerezem, felöntöm annyi vízzel amennyi éppen ellepi és puhára főzöm.

Botmixerrel pürésítem,2 dl tejszínnel elkeverem és felöntöm annyi vízzel, hogy megfelelő sűrűségű legyen, kóstolás, után ízesítés, só-bors, és forrásig melegítem.

Nem szabad forralni, mert kicsapódik a tejszín.

2018. máj. 8. 07:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
83%

Eperkrém leves

Hozzávalók:

1/5 kg eper

1 zacskó habtejszín

2-3 dl gyümölcslé (alma vagy szőlő)

cukor vagy édesítő ízlés szerint


A megmosott epret a gyümölcslével elturmixoljuk, hozzákeverjük a tejszínt, cukorral ízesítjük és jól behűtjük. Előnye, hogy nem kell főzni.

2018. máj. 8. 07:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
83%

Sültpaprika krémleves

70 dkg kápia paprika

1 db vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 db húsleveskocka

1 db póréhagyma

2 dl natúr joghurt

2 evőkanál olivaolaj

bors

A paprikát mosd meg, és csepegtesd le. Rakd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Közben többször forgasd át a zöldséget, hogy egyformán süljön. A sütőből kivéve rakd egy zacskóba öt-tíz percre, így könnyen le tudod húzni a héját. A magházat, a magokat és az ereket is távolítsd el, majd vágd fel kisebb darabokra. Egy lábosban hevíts kevés olajat, és süsd meg rajta az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, majd rakd hozzá a paprikát. Sózd, borsozd ízlés szerint, öntsd fel négy deci vízzel, és morzsold bele a leveskockát. Forrald tíz percig, és botmixerrel pürésítsd. Keverd hozzá a joghurtot, majd tedd vissza a tűzre, és várd meg, míg rottyan egyet.

[link]

2018. máj. 8. 08:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
83%
Nálam a bevált alap, hogy mindig teszek el a fagyasztóba leszűrt húsleves két, amikor húslevest főzök. Hagyok benne egy kis répát is, mert legyen szó bármilyen zöldség krémlevesről, a répa egyiket sem rontja el és nagyon egészséges, vitamindús levest kapunk eredményül. Tehát nálam minden krémleves úgy kezdődik, hogy kiveszem az elmentett húsleves lét a fagyóból. Lehet brokkoli, medvehagyma, spárga, zeller, az alap mindig az, hogy teavajon felteszek egy kis hagymát üvegesre pirítva, majd rászórom feldarabolva az adott zöldséget, majd annyira öntöm fel a húslével, hogy éppen ellepje. Amikor már puhára főtt, akkor botmixerrel pépesítem, és utána teszem csak bele a fűszereket, mert teljesen más az intenzitása mixelve, mint anélkül. Ilyenkor mehet bele a só, bors, és egy kis szerecsendió. Még kicsit kavarok rajta, kóstolgatom, hogy ne essek túlzásokba, mert a lényeg, hogy az adott zöldség íze domináljon. Ha nincs húsleves lé, akkor vízzel öntöm fel a zöldséget és csirke húsleves kockát dobok vele. Mindegyik esetben lehet a végén tejszínnel krémesíteni, de elhagyható. Egy másik módszer, hogy már az elején, a vajas, hagymás alapba kevés lisztet szórsz, ez is sűríti.
2018. máj. 8. 08:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
83%

Banános szederleves

Ez egy nagyon finom, hűsítő, egyszerűen , főzés nélkül elkészíthető leves,.

Nemcsak szederből, de málnából, vagy eperből is készíthetjük.

Az unokáim kedvence. Érdemes rögtön dupla adagot készíteni.


Hozzávalók : /4 személyre/


2 db banán

30 dkg szeder /vagy más gyümölcs/

1 cs vaniliás cukor

5 dl tej

2 dl tejszin

Ízlés szerint cukor


Elkészítés:


A gyümölcsöt /szeder/ leturmixolom és átpaszírozom.

A banánt, és az átpaszírozott gyümölcsöt a többi hozzávalóval együtt leturmixolom, és néhány órára hűtőbe teszem.

Tejszínhab rózsákkal tálalom.

2018. máj. 8. 09:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
83%

Sárgarépa-krémleves

Karikára vágod a répát, pici vajon megpárolod. Felöntöd vízzel. Kell bele egy kis csipet gyömbér és egy darab csili. Mikor puha, akkor leturmixolod. Szerintem nagyon finom. Pirított zsemlekockával se rossz, de pirított magvakkal megszórva az igazi.


Brokkoli:

Felteszed főni a rózsákra szedett brokkolit. Egy leveskocka (bármilyen), feketebors és fokhagyma kell bele. Mikor puha, turmixolod. Félre szoktam tenni a fele brokkoli rózsát, és visszarakom a krémlevesbe. Reszelt sajttal, pirított kenyérkockakkal tálalom.


Zeller-krémleves:

Egy zelletgumót felkockázol, megpárolod vajon. Felöntöd vízzel. Egy kisebb krumplit kockázol hozzá. Só, bors, leveskocka, szerecsendió. Turmix.

2018. máj. 8. 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!