Írnátok finom krémleves recepteket?
A nosalty és mindmegette nem random.
Mindkettő oldalon vannak kommentek olyanoktól, akik kipróbálták a recepteket, valamint az oldalak is eltávolítják a teljesen hibásakat.
Arról nem beszélve, hogy még a Google is relevancia alapján rangsorol, ha rákeresel.
Úgyhogy sok sikert, jó étvágyat!
Zöld krémleves
A korai kelkáposztában és a mángoldban található béta karotin, és a leveles zöldségek magas K-vitamin tartalma teszi értékessé ennek a finom levesnek minden cseppjét. Az elkészítése annyira könnyű, és a végeredmény annyira finom, hogy nekem ez lett az összes krémleves alapja, csak a hozzávalók változnak.
Hozzávalók 8 személyre.
2 kiskanál olívaolaj
2 póréhagyma megmosva durvára vágva
1 közepes vöröshagyma durvára vágva
2 gerezd fokhagyma összezúzva
1 zsenge korai kelkáposzta durvára vágva
1 csokor mángold durvára vágva
2 közepes burgonya durvára vágva
1 liter csirkealaplé
1 kiskanál só
1,2 dl tej-tejszín keverék, fele-fele arányban.
Elkészítés
1. Egy nagy fazékban közepes lángon forrósítsuk fel az olajat. Pároljuk puhára a póréhagymát és a vöröshagymát (kb 5 perc), majd adjuk hozzá a fokhagymát, és pirítsuk még két percig. Adjuk hozzá a kelkáposztát,a mángoldot, a krumplit, a sárgarépát, keverjük hozzá a levesalapot, 4 pohár vizet és a sót. Félig lefedve főzzük 50 percig.
2. Turmixgéppel keverjük pépesre a levest, majd tegyük vissza a fazékba. Keverjük hozzá a tejet és a tejszínt. Melegítsük fel újra.
Pitítóssal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Fokhagyma krémleves:
8-10 gerezd fokhagyma,
3 dkg liszt, 3 dkg vaj, só, bors,
1 tojás sárgája, 1dl tejföl.
A vajból és a lisztből világos rántást készítek, beledobom a karikára vágott fokhagymát és amikor a fokhagyma illatát érezni lehet felöntöm 4 dl hideg vízzel, sózom, borsozom.
Habverővel simára keverem, és addig főzöm amíg a fokhagymát a fazék oldalához nyomva szétesik. Közben a tojássárgáját elkeverem a tejföllel. Botmixerrel pürésítem felöntöm annyi vízzel hogy megfelelő sűrűségű legyen, hozzá öntöm a tejfölös keveréket, és forrásig melegítem , nem szabad forralni mert kicsapódik a tojássárgája.
Ugyanígy készítem a hagymakrémlevest is, csak ebbe 1 gerezd fokhagymát is teszek. Póréhagymával is nagyon jó.
Kukorica krémleves
Hozzávalók
4 főre
A leveshez
20 g vaj
400 g morzsolt kukorica (fagyasztott )
1 db közepes burgonya
1 kissebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
300 ml víz
curry (őrölt)
200 ml főzőtejszín (20%-os)
300 ml 2,8%-os tej
A tálaláshoz sajtos tortilla chips
Elkészítés
Felolvasztom a vajat, majd ráteszem a kukoricát. Fedő alatt elkezdem párolni.
Ezalat megtisztítom és apróra vágom a vöröshagymát és a fokhagymát, majd a kukoricához adom.
Rá öntöm a vizet, megsózom, beleteszem a megtisztított, apró kockára vágott burgonyát és kis lángon, fedő alatt puhára párolom a kb. 25-30 perc alatt.
Leveszem a tűzhelyről, felöntöm a tejjel, majd botmixerrel alaposan összeturmixolom.
Egy nagy szűrőn átpaszírozom, hogy a héjak ne legyenek a levesben.
Ezután hozzáöntöm a tejszínt, curryporral ízesítem, és összeforralom a levest.
Forrón, sajtos tortillával tálalom az elkészült kukorica krémlevest.
Krémleves alaprecept
Az alap zöldség krémleves: ( mint a cukkini, mángold, karfiol, csicsóka, cékla)
Mindig használok egy kissebb sárgarépát, egy nagyobb fej vöröshagymát, 2-3 gerezd fokhagymát, egy nagyobb burgonyát és azt a zöldséget amiből készítem.
Négy személyre elég egy kissebb karfiol, vagy két kissebb gyenge cukkini, vagy egy nagyobb cékla.
A hozzávalókat nagyobb kockákra vágva kevés olívaolajon megdinsztelem. FONTOS! az olívaolajat sosem szabad felhevíteni túlságosan, ezért csak kislángon folyamatosan kevergetve párolom.
Sózom, fehérborssal fűszerezem, felöntöm annyi vízzel amennyi éppen ellepi és puhára főzöm.
Botmixerrel pürésítem,2 dl tejszínnel elkeverem és felöntöm annyi vízzel, hogy megfelelő sűrűségű legyen, kóstolás, után ízesítés, só-bors, és forrásig melegítem.
Nem szabad forralni, mert kicsapódik a tejszín.
Eperkrém leves
Hozzávalók:
1/5 kg eper
1 zacskó habtejszín
2-3 dl gyümölcslé (alma vagy szőlő)
cukor vagy édesítő ízlés szerint
A megmosott epret a gyümölcslével elturmixoljuk, hozzákeverjük a tejszínt, cukorral ízesítjük és jól behűtjük. Előnye, hogy nem kell főzni.
Sültpaprika krémleves
70 dkg kápia paprika
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db húsleveskocka
1 db póréhagyma
2 dl natúr joghurt
2 evőkanál olivaolaj
só
bors
A paprikát mosd meg, és csepegtesd le. Rakd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Közben többször forgasd át a zöldséget, hogy egyformán süljön. A sütőből kivéve rakd egy zacskóba öt-tíz percre, így könnyen le tudod húzni a héját. A magházat, a magokat és az ereket is távolítsd el, majd vágd fel kisebb darabokra. Egy lábosban hevíts kevés olajat, és süsd meg rajta az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, majd rakd hozzá a paprikát. Sózd, borsozd ízlés szerint, öntsd fel négy deci vízzel, és morzsold bele a leveskockát. Forrald tíz percig, és botmixerrel pürésítsd. Keverd hozzá a joghurtot, majd tedd vissza a tűzre, és várd meg, míg rottyan egyet.
Banános szederleves
Ez egy nagyon finom, hűsítő, egyszerűen , főzés nélkül elkészíthető leves,.
Nemcsak szederből, de málnából, vagy eperből is készíthetjük.
Az unokáim kedvence. Érdemes rögtön dupla adagot készíteni.
Hozzávalók : /4 személyre/
2 db banán
30 dkg szeder /vagy más gyümölcs/
1 cs vaniliás cukor
5 dl tej
2 dl tejszin
Ízlés szerint cukor
Elkészítés:
A gyümölcsöt /szeder/ leturmixolom és átpaszírozom.
A banánt, és az átpaszírozott gyümölcsöt a többi hozzávalóval együtt leturmixolom, és néhány órára hűtőbe teszem.
Tejszínhab rózsákkal tálalom.
Sárgarépa-krémleves
Karikára vágod a répát, pici vajon megpárolod. Felöntöd vízzel. Kell bele egy kis csipet gyömbér és egy darab csili. Mikor puha, akkor leturmixolod. Szerintem nagyon finom. Pirított zsemlekockával se rossz, de pirított magvakkal megszórva az igazi.
Brokkoli:
Felteszed főni a rózsákra szedett brokkolit. Egy leveskocka (bármilyen), feketebors és fokhagyma kell bele. Mikor puha, turmixolod. Félre szoktam tenni a fele brokkoli rózsát, és visszarakom a krémlevesbe. Reszelt sajttal, pirított kenyérkockakkal tálalom.
Zeller-krémleves:
Egy zelletgumót felkockázol, megpárolod vajon. Felöntöd vízzel. Egy kisebb krumplit kockázol hozzá. Só, bors, leveskocka, szerecsendió. Turmix.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!