Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Irnatok nekem finom kremleves-...

Irnatok nekem finom kremleves-recepteket?

Figyelt kérdés
A Google-t senki ne irja, direkt olyan receptek erdekelnek, amiket mar probaltatok, es nektek bevalt. Foleg brokkoli- es paradicsomkremleves erdekelne, de minden mas kedvelt receptet orommel fogadok!
2009. márc. 22. 16:27
 1/7 anonim ***** válasza:
62%
Gombakrémleves isteni,turmixolhatsz mellé zöldséget és répát,de szerintem csak gombával jobb. Anyum csinálja,szóval a receptjét nem tudom,de egyszerű az egész,gondolom nem megy bele vmi extra.
2009. márc. 22. 16:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
70%

Brokkoli és póréhagyma krémleves.

Odateszed főni a brokkolit annyi vízben, hogy egy ujjnyira ellepje, majd vagy vegetát, vagy leveskockát teszel bele. 1 szem krumplit felkockázol és ezt is a vízbe dobod. Picit sózod, majd addig főzöd, ameddig meg nem puhul a zöldség. Leturmixolod, majd tejszínnel besűríted. Még liszt se kell bele, a krumpli keményízőtartalma miatt. Ekkor még ízesítheted sóval, sorssal.

2009. márc. 24. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Hogyan kell tejszinnel suriteni (kezdo vagyok)?
2009. márc. 24. 14:32
 4/7 anonim ***** válasza:
Hagymakrémleves (a mi nagy kedvencünk): Felszeletelem a vöröshagymát, viszonylag többet. Vajon, vagy olajon (vagy a kettő keverékén) elkezdem párolni, szoktam bele tenni 4-5 gerezd fokhagymát is. Ha teszel rá sót, akkor enged egy kis levet, és tuti nem ég oda. Ha már megpárolódott (kb a felére összeesik)akkor szórok rá kb 3 kanál lisztet, és egy kicsit lepirítom. Ezután felengedem vízzel, izesítem sóval, borssal. Főzöm egy kicsit, öntök bele tejszínt,és teszek bele aprított petrezselymet.Kicsit hűlni hagyom majd leturmixolom. Én füstölt sajtos pirítóssal tálalom. Nagyon egyszerű, és gyors.
2009. márc. 24. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
54%
Habtgejszínt használok és simán beleöntöm. :-)
2009. márc. 24. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
ne tegyél bele se vegetát, se leveskockát, tanulj meg ezek nélkül főzni, mert egészségtelenek, és rövid időn belül csak az fog ízleni amiben van. olvass utána a nátrium glutamátnak!!
2010. febr. 22. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:

Kukorica krémleves (a kedvencem):


Hozzávalók:

- 1 l zöldségalaplé

- 6 ek. tejszín

- 2 ek. olívaolaj

- 6 cső kukorica

- 6 fej hagyma


Elkészítés:

A vékonyan felszeletelt hagymát serpenyőben az olajon kevergetve 10-15 percig üvegesre pároljuk. Közben a kukoricaszemeket éles késsel a csőről lefejtjük, majd a hagymára dobjuk, a zöldséglevest ráöntjük.

Felforraljuk, majd a lángot mérsékelve 10 percig főzzük a kukoricaszemek megpuhulásáig.A tűzről levéve kissé hűlni hagyjuk, majd merülőmixerrel turmixoljuk.

A tejszínt hozzákeverjük.

Ízlés szerint frissen őrölt feketeborssal, frissen reszelt gyömbérrel ízesítjük, és kevergetve ismét felforraljuk.

én szeletelt újhagymát szoktam rászórni, vagy pedig pirított kenyeret

2011. jan. 22. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!