Diós tortához krém?
Diókrémet szoktam beletenni.
3 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
10 dkg cukor
vaníliás cukor vagy vanília aroma
20 dkg darált dió
5 dl habtejszín
1. 2 dl tejet a cukorral felforralom, a maradék tejjel csomómentesre keverjük a vaníliás pudingport, és pudingot főzök (nem túl hígat, nem is full-sűrűt)
2. A pudingot leveszem a tűzről és hozzáadom a darált diót, vaníliát, és hagyom teljesen kihűlni.
3. a tejszínt habbá verem, és óvatosan összeforgatom a már hideg krémmel
Grillage krém
Elkészítése:
80 g porcukrot tűz fölött folytonos keverés közben megpuhítunk és belekeverünk 80 g darabosra törd diót. A grillage-t egy olajjal kikent lapos tálra öntjük, és ha teljesen kihűlt, mozsárban finomra törjük. Most 200 g vajat habosra kikavarunk 40 g cukorral és finomra tört grillagezsal. Jól elkeverjük 3 evőkanálnyi erős feketekávéval és használatig hideg helyre tesszük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!