Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti mitszoktatok csinálni,...

Ti mitszoktatok csinálni, hogy a hüvelyesek fogyasztása után ne puffadjatok fel? Hogy főzitek?

Figyelt kérdés

Én ezekről hallottam:

-beáztatni, az áztatóvizet leönteni róla és tisza vízbrn megfőzni

-szódabikarbóna az áztatóvízbe vagy szódabikarbóna a főzővízbe. (Most akkor melyik?)


2018. máj. 1. 20:30
 1/7 anonim ***** válasza:
27%
Én azt hallottam, hogy főzés után le kell paszírozni, hogy különváljon a héja és csak a pürét fogyasztani. De az sem rossz megoldás, ha étkezés után bevesz az ember 3-4 db széntablettát.
2018. máj. 1. 20:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
86%
Ha gyakran fogyasztod nem puffadsz fel tőle mert jobban termelődik az emésztésükhöz szükséges enzim.
2018. máj. 1. 20:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
66%
Jó sokáig kell áztatni, minimum egy éjszakát (közben lehet a vizet is cserélgetni), és aztán alaposan megfőzni.
2018. máj. 1. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
37%
Semmit, nem öntök le levet, stb., és egyedül a sárgaborsótól puffadok, semmi mástól :)
2018. máj. 1. 21:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Na, úgy olvastam, hogy "hüvelyetek fogyasztása", néztem is, hogy mi mindenre van már fogyókúra :D Egyébként igaz, hogy ha többet eszed, akkor hozzászokik a szervezeted, de ez nem 100% biztos, hogy így lesz.
2018. máj. 1. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Én a szódabikarbónát a főzővízbe szoktam tenni, de nem azért, hogy ne puffasszon, hanem mert így gyorsabban megpuhul. Persze lehet, hogy puffadás ellen is jó, csak én még nem hallottam róla.
2018. máj. 1. 23:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Csak áztatni szoktam, de legalább egy éjjelen át. Reggel jól leöblítem és időben felteszem főni.

A puffasztó anyagok nagyrésze kioldódik az áztatóvízben.

Ha nem kőkorszaki a bab, szódabikarbóna sem kell bele, a puffadáshoz amúgy sincs semmi köze, esetleg a gyorsabb puhuláshoz.

2018. máj. 3. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!