Ti mitszoktatok csinálni, hogy a hüvelyesek fogyasztása után ne puffadjatok fel? Hogy főzitek?
Figyelt kérdés
Én ezekről hallottam:
-beáztatni, az áztatóvizet leönteni róla és tisza vízbrn megfőzni
-szódabikarbóna az áztatóvízbe vagy szódabikarbóna a főzővízbe. (Most akkor melyik?)
2018. máj. 1. 20:30
1/7 anonim válasza:
Én azt hallottam, hogy főzés után le kell paszírozni, hogy különváljon a héja és csak a pürét fogyasztani. De az sem rossz megoldás, ha étkezés után bevesz az ember 3-4 db széntablettát.
2/7 anonim válasza:
Ha gyakran fogyasztod nem puffadsz fel tőle mert jobban termelődik az emésztésükhöz szükséges enzim.
3/7 anonim válasza:
Jó sokáig kell áztatni, minimum egy éjszakát (közben lehet a vizet is cserélgetni), és aztán alaposan megfőzni.
4/7 anonim válasza:
Semmit, nem öntök le levet, stb., és egyedül a sárgaborsótól puffadok, semmi mástól :)
5/7 anonim válasza:
Na, úgy olvastam, hogy "hüvelyetek fogyasztása", néztem is, hogy mi mindenre van már fogyókúra :D Egyébként igaz, hogy ha többet eszed, akkor hozzászokik a szervezeted, de ez nem 100% biztos, hogy így lesz.
6/7 anonim válasza:
Én a szódabikarbónát a főzővízbe szoktam tenni, de nem azért, hogy ne puffasszon, hanem mert így gyorsabban megpuhul. Persze lehet, hogy puffadás ellen is jó, csak én még nem hallottam róla.
7/7 anonim válasza:
Csak áztatni szoktam, de legalább egy éjjelen át. Reggel jól leöblítem és időben felteszem főni.
A puffasztó anyagok nagyrésze kioldódik az áztatóvízben.
Ha nem kőkorszaki a bab, szódabikarbóna sem kell bele, a puffadáshoz amúgy sincs semmi köze, esetleg a gyorsabb puhuláshoz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!