Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nem így kell zöldségköretet...

Nem így kell zöldségköretet készíteni?

Figyelt kérdés

Odarakod a vizet főni egy lábasban, csak annyit hogy a zöldséget majd elfedje. Forrásig melegíted a vizet, aztán kiveszed a fagyasztóból a zöldséget és úgy fagyottan beleraksz annyit a már forró vízbe, amennyit szeretnél. Utána 5-10 percig fő a vízben, aztán elzárod, leszűröd a vizet. Kész.


Mostanában olvasom/látom hogy mások olajjal, zsírral, tejszínnel, ilyenekkel készítenek zöldségköretet, de ezekkel még nem találkoztam.


24/F


2018. ápr. 24. 18:45
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
A zöldségköreteknek sokféle változata létezik.
2018. ápr. 24. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha másféle technikát használsz, más lesz az íze meg a tápértéke. Ennyi. Ha van kedved, időd, kipróbálod máshogy, és ha ízlik, máskor is úgy készíted, ha nem, akkor meg nem. A főzésben az a jó, hogy nagyon sok variáció ehető ;)
2018. ápr. 24. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ugy kell, ahogy akarod. En kokuszolajon sutom es fuszerezem a zoldsegeket.
2018. ápr. 24. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 Bocipók ***** válasza:
62%
Én úgy szoktam készíteni, hogy a serpenyő aljára teszek egy kis zsiradékot (olaj, vaj vagy kókuszzsír) majd ráöntöm a fagyasztott zöldségeket. Megkeverem, fűszerezem (csak só vagy só, szárított vegeta, fokhagyma, én nagyon szeretem a mediterrán fűszerkeveréket pl. bazsalikom, oregánó, rozmaring, kakukkfű stb.). Először fedővel főzöm, hogy kiolvadjon kicsit aztán fedőn nélkül kevergetem. Akkor finom amikor nincs szétfőzve hanem még kicsit roppanós. Ha vízben főzöd szerintem íztelen lesz.
2018. ápr. 24. 19:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
96%

Egy finom zöldség vízben főve is finom, bár nálam elég nehéz bevágódnia zsír nélkül... De ez egyéni ízlés kérdése.

Csináld úgy, ahogy neked kellemes és céljaidnak megfelelő, kérdező.

2018. ápr. 24. 20:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
51%
mi a fagyasztottat előtte mindig felolvasztjuk. többször forró vízbe tesszük, így nincs olyan fagyott íze, ajánlom mindenkinek
2018. ápr. 24. 22:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát attól is függ, milyen kaját csinálsz, és milyen zöldséget főzöl ill mirelit vagy friss e. Mondok példát.

Franciasalátához forró vízbe öntöd a mirelit zöldséget. Zöldborsófőzeléknél én legalábbis hagymát fonnyasztok valamilyen zsiradékén, erre a mir.borsó, ha pedig kellően felengedett, felöntöm vízzel.

Zöldséglevesnél, ha frissek, lepirítom (karamellizálom) zsiradékon a zölséget, utána öntöm fel vízzel. Egy húslevesnél a forró lébe dobálom.

2018. ápr. 24. 22:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

"mi a fagyasztottat előtte mindig felolvasztjuk. többször forró vízbe tesszük, így nincs olyan fagyott íze, ajánlom mindenkinek"


Elöször is mitöl lenne "fagyasztott íze", illetve ez alatt mit értesz? Mert a normálisan fagyasztott zöldségeseknek semmiféle egyéb íze nincs, mint a megszokott.


Másodszor ha felolvasztod, akkor löttyedt lesz az egész, ha többször forró vízben áztatod, akkor minden íz és vitamin kimegy belöle - szóval gyakorlatialg egy íztelen, értéktelen vackot gyártasz, ami jóformán ehetetlen.

2018. ápr. 25. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Én kifőzöm (vagy megfőzöm "ressre"), azán olvasztok vajat - fűszervajat -, és azon jól átpirítom. Szerintem sokkal jobb ízű lesz mint egy "párolt" akármi.
2018. ápr. 25. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!