Nem így kell zöldségköretet készíteni?
Odarakod a vizet főni egy lábasban, csak annyit hogy a zöldséget majd elfedje. Forrásig melegíted a vizet, aztán kiveszed a fagyasztóból a zöldséget és úgy fagyottan beleraksz annyit a már forró vízbe, amennyit szeretnél. Utána 5-10 percig fő a vízben, aztán elzárod, leszűröd a vizet. Kész.
Mostanában olvasom/látom hogy mások olajjal, zsírral, tejszínnel, ilyenekkel készítenek zöldségköretet, de ezekkel még nem találkoztam.
24/F
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Egy finom zöldség vízben főve is finom, bár nálam elég nehéz bevágódnia zsír nélkül... De ez egyéni ízlés kérdése.
Csináld úgy, ahogy neked kellemes és céljaidnak megfelelő, kérdező.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Hát attól is függ, milyen kaját csinálsz, és milyen zöldséget főzöl ill mirelit vagy friss e. Mondok példát.
Franciasalátához forró vízbe öntöd a mirelit zöldséget. Zöldborsófőzeléknél én legalábbis hagymát fonnyasztok valamilyen zsiradékén, erre a mir.borsó, ha pedig kellően felengedett, felöntöm vízzel.
Zöldséglevesnél, ha frissek, lepirítom (karamellizálom) zsiradékon a zölséget, utána öntöm fel vízzel. Egy húslevesnél a forró lébe dobálom.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
"mi a fagyasztottat előtte mindig felolvasztjuk. többször forró vízbe tesszük, így nincs olyan fagyott íze, ajánlom mindenkinek"
Elöször is mitöl lenne "fagyasztott íze", illetve ez alatt mit értesz? Mert a normálisan fagyasztott zöldségeseknek semmiféle egyéb íze nincs, mint a megszokott.
Másodszor ha felolvasztod, akkor löttyedt lesz az egész, ha többször forró vízben áztatod, akkor minden íz és vitamin kimegy belöle - szóval gyakorlatialg egy íztelen, értéktelen vackot gyártasz, ami jóformán ehetetlen.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!