Nem így kell zöldségköretet készíteni?
Odarakod a vizet főni egy lábasban, csak annyit hogy a zöldséget majd elfedje. Forrásig melegíted a vizet, aztán kiveszed a fagyasztóból a zöldséget és úgy fagyottan beleraksz annyit a már forró vízbe, amennyit szeretnél. Utána 5-10 percig fő a vízben, aztán elzárod, leszűröd a vizet. Kész.
Mostanában olvasom/látom hogy mások olajjal, zsírral, tejszínnel, ilyenekkel készítenek zöldségköretet, de ezekkel még nem találkoztam.
24/F
Egy finom zöldség vízben főve is finom, bár nálam elég nehéz bevágódnia zsír nélkül... De ez egyéni ízlés kérdése.
Csináld úgy, ahogy neked kellemes és céljaidnak megfelelő, kérdező.
Hát attól is függ, milyen kaját csinálsz, és milyen zöldséget főzöl ill mirelit vagy friss e. Mondok példát.
Franciasalátához forró vízbe öntöd a mirelit zöldséget. Zöldborsófőzeléknél én legalábbis hagymát fonnyasztok valamilyen zsiradékén, erre a mir.borsó, ha pedig kellően felengedett, felöntöm vízzel.
Zöldséglevesnél, ha frissek, lepirítom (karamellizálom) zsiradékon a zölséget, utána öntöm fel vízzel. Egy húslevesnél a forró lébe dobálom.
"mi a fagyasztottat előtte mindig felolvasztjuk. többször forró vízbe tesszük, így nincs olyan fagyott íze, ajánlom mindenkinek"
Elöször is mitöl lenne "fagyasztott íze", illetve ez alatt mit értesz? Mert a normálisan fagyasztott zöldségeseknek semmiféle egyéb íze nincs, mint a megszokott.
Másodszor ha felolvasztod, akkor löttyedt lesz az egész, ha többször forró vízben áztatod, akkor minden íz és vitamin kimegy belöle - szóval gyakorlatialg egy íztelen, értéktelen vackot gyártasz, ami jóformán ehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!