Túróból milyen édességet lehetne készíteni a gázon főzve vagy sütve, de semmiképp sem sütőben?
Túrógombócon, túrós derelyén és túrós tésztán kívül tudnátok még mondani édességet, ami nem sütőben készül? (Elromlott a sütő, de itt a túró.)
És kellene mindenképp hőkezelni, tehát gázon sütni vagy főzni, mert nem a legfrissebb, bár még jó, de már nincs kedvem nyersen enni...
Derelyét akartam, csak túl vacakolós az most. Hátha másnak vannak jobb tippjei a kisujjában, Köszi előre is!!!
Huhh, egyáltalán nem álmodoztam valami olajban sült izéről, de most, hogy elolvastam pár receptet, tök szimpi lett a túrófánk. És mivel ilyet még nem sütöttem, kedvem lett hozzá, lehet ez lesz! Köszi!
Azért még jöhetnek tippek máskorra, vagy másoknak!
Túróval töltött zsemle.Sajnos ezt is olajban kell kisütni, de jól lecsepegtetve isteni finom.
Citromos-vanilás túrót készítesz (mint a palacsintába ). A zsemléket félbevágod, kiszedsz egy keveset a belsejükből (ez jó lesz szárítva pl morzsának)beletöltöd a túrókrámet és bő olajban kisütöd.
Régen anyukám sokszor készített ilyent, nagyon szerettük.Eléje valami egyszerű levest készített, mert a túrós zsemle nagyon laktató.
"És kellene mindenképp hőkezelni, tehát gázon sütni vagy főzni, mert nem a legfrissebb, bár még jó, de már nincs kedvem nyersen enni..."
Túrógaluska fahéjas porcukorral
Hozzávalók:
50 kg túró
4 tojás
8 evőkanál rétesliszt
csipet só
A tálaláshoz:
fahéjas porcukor
Elkészítés: A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, 15 percig pihentetjük, majd kanállal lobogó, sós vízbe szaggatjuk, és megfőzzük.
A vizet lecsöpögtetjük róla, majd tálaláskor fahéjas porcukorral meghintjük.
Csak édesség lehet?
Van egy jó kis leves receptem.
Túróból leves? Aha, kíváncsi vagyok rá, felvázolhatod!!! :)
Amúgy a múltkori túróból végül megsütöttem a fánkot, jó lett!
És bejön ez a fahéjas galuska is! Volt már, hogy elfogyott a prézli, mikor épp gombócot akartam, na olyankor jó alternatíva lehet ez a galuska... Kösz!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!