A stevia-glikozid (steviából kivont édesítőszer) hőstabil? Tehát sütés és főzés hatására nem bomlik le úgy, mint a szacharin?
Figyelt kérdés
Ill. a taumatin az jobb-e (mivel kevesebb kell belőle, így nem terheli úgy a szervezetet, mivel ezek is mérgek, csak, mivel természetesek, így kis mennyiségben nincsenek mellékhatások), ill. ha a sztevia nem hőstabil, akkor a taumatin az?? Én eddig csak a Na-ciklamátot és a K-aceszulfámot ismertem, mint hőstabil édesítőszert és valami egészségesebbre akarok váltani, csak olyan kéne, ami bírja a hőt is.2018. ápr. 5. 19:26
1/1 anonim válasza:
Én 7 éve használom a sztíviát, ezzel sütök-főzök, kávéba, teába teszem, lekvárt, befőttet ezzel teszek el stb. Tehát mindenre. Nem tapasztaltam semmi változást hő hatására. Nem bomlik el, ugyanolyan marad az édesítőereje és íze.
Tudom, hogy van akik szerint mellékíze van, én nem érzem. Az elején, mikor megkóstoltam, úgy éreztem, hogy kissé az édesgyökérre hasonlít, de nem kellemetlen.
7 év után már nem érzem ezt az ízt.
Sőt, amikor nem volt nálam, és cukrot tettem évek után először a kávémba, a cukort éreztem "mellékízesnek". Zsíros, tapadós íze volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!