Hogyan kell kisütni a marhahúst, hogy finom, ropogós és jó ízű legyen?
Marha lapockából csínáltam.Sót és borsot raktam bele.
Olyan 5-10 percig sütöttem teflonban.Napraforgóolajba.
Finom lett de lehetne jobb is.
Az elsővel nem értek egyet. Mindkét hús finom,ha megfelelő húsból és jól készítik el.
Lapockából levest,vagy apróhúst,tokányt lehet csinálni. Szeletben sütéshez rostélyos vagy felsál kell. A rostélyos a jobb,vagy esetleg a nagyon drága bélszín.
Jó,ha a fűszerezett (só,bors,gyömbér,mustár,nem kell feltétlen mindegyik) szeleteket egy napra a hűtőben tartod,hogy az ízek összeérjenek.Inkább zsíron süsdd ki,mint olajon,mert jobb ízű. Sütés előtt papírtörlővel itasd le a szeletekről a nedvességet.
Kevés zsiradékon,(vagy teflonban zsiradék nélkül) először az egyik oldalát süsd pár percig,majd a másik oldalát és süsd készre. Ne szúrj bele villát a forgatáskor,mert a leve kifolyik és rágós lesz. Csipesszel fordítsd meg.
Sokan a sütés előtt .lisztbe forgatják a szeleteket,mert így kiadósabb. Lehetőleg frissen kell feltálalni.
A rostélyos és a felsál van olyan szép mint a lapocka és más ízük van mint a lapockának?
A teflonba egyáltalán nem kell zsír,olaj?
Csirkemell esetén se kell olaj akkor se ha fűszerezve van a hús?
A rotélyos és a felsál szebb és szaftosabb,mint a lapocka. Teflonban pedig nem kell feltétlenül zsiradék. A tapasztalatom szerint jobb ízű a hús,ha zsiradékon futtatom meg.
Csirkemellett pedig soha nem sütöttem,mert nagyon száraz és folytós. Csak valamilyen szószos változatban ehető. Nem értem,hogy miért lett ma olyan nagy divat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!