Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell kisütni a marhahús...

Hogyan kell kisütni a marhahúst, hogy finom, ropogós és jó ízű legyen?

Figyelt kérdés

Marha lapockából csínáltam.Sót és borsot raktam bele.

Olyan 5-10 percig sütöttem teflonban.Napraforgóolajba.


Finom lett de lehetne jobb is.


2010. jún. 11. 14:53
 1/5 anonim ***** válasza:
60%
Marhahús soha nem lesz olyan ízletes mint a disznó.
2010. jún. 11. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
60%

Az elsővel nem értek egyet. Mindkét hús finom,ha megfelelő húsból és jól készítik el.

Lapockából levest,vagy apróhúst,tokányt lehet csinálni. Szeletben sütéshez rostélyos vagy felsál kell. A rostélyos a jobb,vagy esetleg a nagyon drága bélszín.

Jó,ha a fűszerezett (só,bors,gyömbér,mustár,nem kell feltétlen mindegyik) szeleteket egy napra a hűtőben tartod,hogy az ízek összeérjenek.Inkább zsíron süsdd ki,mint olajon,mert jobb ízű. Sütés előtt papírtörlővel itasd le a szeletekről a nedvességet.

Kevés zsiradékon,(vagy teflonban zsiradék nélkül) először az egyik oldalát süsd pár percig,majd a másik oldalát és süsd készre. Ne szúrj bele villát a forgatáskor,mert a leve kifolyik és rágós lesz. Csipesszel fordítsd meg.

Sokan a sütés előtt .lisztbe forgatják a szeleteket,mert így kiadósabb. Lehetőleg frissen kell feltálalni.

2010. jún. 11. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 tetro ***** válasza:
szerintem ha ropogósra akarod sütni a marhát, akkor inkább járj Mecibe :D
2010. jún. 11. 20:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:

A rostélyos és a felsál van olyan szép mint a lapocka és más ízük van mint a lapockának?


A teflonba egyáltalán nem kell zsír,olaj?


Csirkemell esetén se kell olaj akkor se ha fűszerezve van a hús?

2010. jún. 11. 22:50
 5/5 anonim ***** válasza:

A rotélyos és a felsál szebb és szaftosabb,mint a lapocka. Teflonban pedig nem kell feltétlenül zsiradék. A tapasztalatom szerint jobb ízű a hús,ha zsiradékon futtatom meg.

Csirkemellett pedig soha nem sütöttem,mert nagyon száraz és folytós. Csak valamilyen szószos változatban ehető. Nem értem,hogy miért lett ma olyan nagy divat?

2010. jún. 12. 07:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!