A csülök pékné módra miért nem kenyér tésztában sül? Miért burgonyával. A pékné pékárukat készít. Nem?
Figyelt kérdés
2018. márc. 27. 23:21
1/4 anonim válasza:
Az elnevezés az elkészítés módjára utal csupán, vagyis arra, hogy kemencében vagy sütőben készül. Az eredete pedig alighanem francia. A kenyérsütés után még meleg kemencébe rakták a csülköt, köré krumplit és hagymát, ami szép lassan megsült együtt. Manapság néha cserépedénybe is rakják, úgy még puhábbra sül a hús, de a kemence az igazi!
2/4 anonim válasza:
Igazad van!
Csakhogy az a pékné, aki ezt először készítette, és akiről elnevezték, az nem kenyértésztába tette, mert abba a füstölt csülköt sütik.:)
3/4 anonim válasza:
Az elsö leírta a csülök pékné módra eredetét.
Mellesleg a kenyeret/pékárut a PÉK készíti és nem a PÉKNÉ!
4/4 anonim válasza:
“Mellesleg a kenyeret/pékárut a PÉK készíti és nem a PÉKNÉ!”
Kivéve, ha a PÉK részegen kidőlt, és a PÉKNÉre maradt minden munka! 😃
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!