Lehet sok vizet és kevés zsiradékot használsz. Persze a rizs sem mindegy, a hosszúszeműek pergősebbek. Hogyan főzöd pontosan?
2018. márc. 22. 16:41
Hasznos számodra ez a válasz?
2/10 anonim válasza:
pörgös rizs recept:másfélszer annyi vegetás forró vízbe beleteszed a rizs. kis lángon. amikor elfövi a levét. előmelegített sütőbe fedővel 15-18 percre beteszed.. lehetőleg ne műanyag fülű edé ybe.. :)
2018. márc. 22. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?
3/10 anonim válasza:
Ahhoz, hogy ne tapadjanak össze a rizsszemek, egyesével kell megfőzni őket :D
2018. márc. 22. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
4/10 Alain Delon válasza:
Mert rossz minőségű rizset veszel. Kerüld az ócsót messzire.
2018. márc. 22. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
5/10 anonim válasza:
Én is mindig így jártam. Rizst egyszerűen nem tudok jól. :D
Meguntam, így inkább azt a zacskós fajtát veszem. Az sikerül. :D
2018. márc. 22. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?
6/10 anonim válasza:
Igazából marha egyszerű,én férfi vagyok mégis sikerül mindig.Rizst megmosni,tésztaszedőbe rakni,le kell csöpögtetni.Serpenyőbe egy pici olajat kell melegíteni,rizsa mehet bele.Pár percig hevíteni kell,közben fakanállal kavarni.Pici ételízesítő,esetleg petrezselyem levél,ha valaki szereti egy pici gerezd vöröshagyma mehet bele.Közben vizet kell forralni,és dupla mennyiségű forró vízzel felönteni a rizst,érdemes vigyázni a műveletnél.pici lángon esetleg érdemes alá lángterelőt tenni meg kell várni amíg az összes vizet felveszi,persze fedő kell rá.Nem szabad közben keverni!Na így jó lesz.
2018. márc. 22. 19:20
Hasznos számodra ez a válasz?
7/10 anonim válasza:
Enyém is mindig összeáll, de leszarom :D
A párom szereti, mert a sült husi szafján lepirítom a kész rizst :)
én meg imádom összetapadtan :D
2018. márc. 22. 19:56
Hasznos számodra ez a válasz?
8/10 anonim válasza:
Azert van osszetapadva, mert olyannak kell lennie. Vagy te jobban szereted, amikor potyognak le a villarol ossze-vissza? Pont ezert utalom a zacskos rizst is, mert nem lehet normalisan megenni.
2018. márc. 22. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?
9/10 anonim válasza:
#8: Ez egyrészt ízlés, másrészt nekem nem poénos, amikor kanállal szét kell vágni a rizst, mert egy tömb az egész, márpedig egy ragacsosra főzött rizs az hamar eléri ezt a szintet (teljesen mindegy, milyen a rizs, sok vízzel, zsiradék nélkül összetapad. talán a barnának lehet némi esélye...?).
Úgyhogy nem a rizsfajta, kérdező, mert nekünk mind ragacsos lesz, a készítési mód miatt. Valamit segíthet, ha megfelelő rizst veszel, de nemcsak az számít.
2018. márc. 22. 21:11
Hasznos számodra ez a válasz?
10/10 anonim válasza:
Az enyém is mindig tapadós, de nem az egy tömbbe összeállós fajta, hanem csak nem pergős. De én így szeretem.
Múltkor kifigyeltem, hogy egy ismerős hogyan készíti el pergősre. Egy csomó zsíron megpirította a szitában átmosott rizst, ennyi volt a titok. Utána ugyanúgy, mint én, kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzte, nem kevergette.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!