Hogy csináljam? Lapockát szertnék sütni egészben, milyen füszerekkel pácoljam be. Kell alá vizet önteni? Fólia kell a tetejére, és mennyi ideig kell sütni? 1 kg-os darab.
Én sertéscombot szoktam így:
Bedörzsölöm a húst sóval, vegetával, fokhagymás fűszerkeverékkel és a tetejét bekenem pirosarannyal is.
Olajat, vagy zsírt rakok alá (kb ujjnyi magasan) és 1dl vizet kb.
Hideg sütőbe rakom, fólia alatt sütöm másfél órát (hústűvel megnézem, puha-e), majd leveszem a fóliát és megpirítom, közben locsolgatom.
Szoktam mellé tenni fél paradicsomokat, fél hagymákat is, de azt végefelé ki kell venni, mert megég.
Lehet a húsba fokhagymagerezdeket is dugdosni.
szia! én is hasonlóan készítem, mint az előzőek, de szoktam beledugni 2 db vékony kolbászt /eperjesi kolbász/
olyan virsli méretűek.konyhai cérnával átkötözöm, mint a sonkát és úgy sütöm kevés zsíron, pici vízzel fóliával letakarva.
végén pirosra sütöm. ha egy kicsit hűlt, leszedem a cérnát.így szép formája van a húsnak, szépen szeletelhető.
szép is és főleg nagyon ízletes.
debreceni kolbásszal is finom.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!