Milyen tésztája legyen a tortának?
Kocsi alaku tortát akarok sütni,fehércsokival bevonva,belseje kókuszos vagy túrós tejszines.
Milyen legyen a tésztája?Ami szépen vágható a formázáshoz?
4 tojás, 25 dkg cukor, 2 dl olaj, 2 dl narancslé vagy tej, 30 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, (esetleg 4 evőkanál kakaópor vagy 10-15 dkg mandula, mogyoró, dió, stb.)
A sütőt előmelegíted 175 fokra. A tojásokat a cukorral sűrű krémesre kevered. Állandó keverés mellett hozzáadod az olajat, majd a tejet vagy narancslevet. A lisztet (darált cuccokat, kakaót) és a sütőport elvegyíted, majd a tojásos keverékkel gyorsan összedolgozod (lehet habverővel, mert folyékony marad).
Ez az adag egy 26 cm-es kerek tortaformához elég, amit amúgy 3-ba el tudnál vágni. Ezt csak viszonyításképp írom, mert te más formát fogsz csinálni.
Az előmelegített sütőben 40-45 percig kell sütni (egy tűpróbát mindenképp megér).
Nagyon jó állagú tészta, nem olyan porhanyós, mint a piskóta. Én tejjel szoktam csinálni, azzal szerintem finomabb, mint a narancslével.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!