Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen tésztája legyen a...

Milyen tésztája legyen a tortának?

Figyelt kérdés

Kocsi alaku tortát akarok sütni,fehércsokival bevonva,belseje kókuszos vagy túrós tejszines.

Milyen legyen a tésztája?Ami szépen vágható a formázáshoz?


2010. jún. 9. 19:38
 1/2 anonim ***** válasza:

4 tojás, 25 dkg cukor, 2 dl olaj, 2 dl narancslé vagy tej, 30 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, (esetleg 4 evőkanál kakaópor vagy 10-15 dkg mandula, mogyoró, dió, stb.)


A sütőt előmelegíted 175 fokra. A tojásokat a cukorral sűrű krémesre kevered. Állandó keverés mellett hozzáadod az olajat, majd a tejet vagy narancslevet. A lisztet (darált cuccokat, kakaót) és a sütőport elvegyíted, majd a tojásos keverékkel gyorsan összedolgozod (lehet habverővel, mert folyékony marad).

Ez az adag egy 26 cm-es kerek tortaformához elég, amit amúgy 3-ba el tudnál vágni. Ezt csak viszonyításképp írom, mert te más formát fogsz csinálni.

Az előmelegített sütőben 40-45 percig kell sütni (egy tűpróbát mindenképp megér).


Nagyon jó állagú tészta, nem olyan porhanyós, mint a piskóta. Én tejjel szoktam csinálni, azzal szerintem finomabb, mint a narancslével.


Sok sikert!

2010. jún. 10. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
EGYENSULY TÉSZTA... ird be a google be :D
2010. jún. 11. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!