Mi lehet ennek a diós tortának a neve?
Kaptunk kóstolót ismerősöktől, mondták a nevét, de elfelejtettük. :) Valami olyasmi neve van, mint a Rigó Jancsi, tehát "ember" név. Anyu úgy emlékszik, hogy valami külföldi színésznő nevéhez is hasonlít.
A torta tésztájában nincs liszt, csak dió. A lapok között pedig csokis krém van.
Köszönöm, ha valaki tud segíteni!
Nekem "diótortaként" van a recepttáramban:
Diótorta
Hozzávalók:
Tészta: (26 cm-es átmérőjű formához)
5 tojás
25 dkg darált dió
15 dkg cukor
csipetnyi só
Krém:
20 dkg darált dió
1 púpozott evőkanál liszt
2,5 dl tej
10 dkg cukor
1 csomag vanília cukor
1 citrom reszelt héja
10 dkg Ráma margarin
Díszítéshez:
2 dl habtejszín
5 dkg darált dió
Elkészítés:
A tésztához a tojások fehérjét felverjük a csipetnyi sóval, a cukorral kemény habot készítünk belőle, a sárgáit egyenként beledolgozzuk, majd a darált diót is beleforgatjuk.
A recept nem ír sütőport, aki ragaszkodik hozzá, tehet bele kb. kávéskanálnyit, a dióval elkeverve.
Előmelegített sütőben, 180 °C -on, kikent, lisztezett (vagy papírral bélelt) tortaformában 35-40 perc alatt kisütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
Rácson hűtjük ki.
A krémhez a tejet a cukrokkal és a citromhéjjal tűzre tesszük, s mielőtt felforrna, kevergetve beleszórjuk a liszttel elkevert diót. Kicsit forralunk rajta, besűrítjük, és lehűtjük.
A margarint habosra kavarjuk, s elegyítjük a hideg diós krémmel.
A tortalapot visszatesszük a kapcsos formába, és úgy töltjük meg. Ha megdermedt, tejszínhabbal bevonjuk, darált dióval, habrózsákkal díszítjük.
Köszönöm szépen a válaszokat!
A torta receptjét én is megtaláltam a neten, végig néztem kb. az összes receptet amit tudtam. De egyiknél se láttam úgy a nevét, ahogy ők hívják, és én arra lennék kíváncsi. :)
Reform Torta
Hozzavalok:16 tojas,16 evökanal kanal cukor,4 ev.kanal liszt,4 ev. zsemle morzsa,48 deka vagdalt dio(lehet daralt is, izles szerint).
egy lap,4 tojas feherjet felverni,4 kanal cukorral,bele ,4 k. liszt,4 k. zsemle morzsa,es 12 deka dio.Ez a massza nem sok,a tepsi hatso oldalan szoktam vekonyan elkenni,kb. fel cm,nem tul kicsi,es nem tul nagy.Nem magas tüzön szaritani.(en gyorsabban szoktam).4x megcsinalni.
A krem,16 sargajat,göz felett felfözzük,cukrot izles szerint mindjart teszünk bele,kb. 20-25 deka.(en ezt is gyorsabban,nem göz felett fözöm).Ha majdnem kesz,teszünk bele,fözö csokit,en meg + kakaot,hogy jo csokis legyen.Ha kihült ,1 kikevert vajat v. margarint,dolgozunk el a krembe.A lapokat a kremmel megkenjük,es kesz.Ennek a tortanak több receptje van,a recept egyforma,esetleg a nagysag,mennyiseg mas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!