Vendéglőben, hús mellé köretként ettük a következőt: felezett öszibarack befőtt turóval töltve. Nem tudom a turó sós vagy édes volt, esetleg még mivel volt izesitve. Nagyon finom. Mi a receptje?
Ilyen receptet nem ismerek (és nem is találok a neten), de azt neked kellene tudni, hogy édes vagy sós volt a töltelék.
Az ízesítés ettöl függ, mert más illik édes és más sós alapízhez.
Esetleg megkérdezhetnéd az étteremben, hogy mi van benne, allergiára hivatkozva - mégha a receptet nem is adják meg, de az összetevöket általában igen.
(Mellesleg melyik étteremben voltatok?
Túróval töltött őszibarack
Hozzávalók:
4 személyre:
60 dkg natúr krémtúró vagy átpaszítozott tehéntúró
8 szem friss őszibarack
1,5 dl fehérbor
piros szőlőszemek
frissen őrölt bors
só
A megmosott őszibarackokat kettészeljük, és kimagozzuk. A krémtúrót fehérborral, sóval és borssal ízesítjük, jól kikeverjük és nyomózsákba töltjük. Mindegyik barack belsejét megtöltjük sajtkrémmel, és tetejét szőlőszemekkel díszítjük. Előételnek vagy desszert helyett is fogyaszthatjuk.
Hideg sültek, vagy fehérhúsú szárnyas ételek mellé is kínálhatjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!