Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készíthetek házilag...

Hogyan készíthetek házilag sütésálló lekvárt?

Figyelt kérdés

2018. márc. 3. 17:17
 1/3 anonim ***** válasza:
63%
2018. márc. 3. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
67%
Nagyon sűrűre kell főzni, ugyanúgy, mint a birsalmasajtot.
2018. márc. 3. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
67%

Sütésálló baracklekvár


Hozzávalók

40 dkg aszalt sárgabarack

5 dl házi sárgabarack lekvár


A hagyományosan készült, de kissé híg baracklekvárt (ne zselés boltit használjunk, ha lehet) felforraljuk. Az aszalt sárgabarackot belekeverjük és hagyjuk kihűlni. Botmixerrel törjük át, majd folyamatosan kevergetve, ez kb. 15 perc, forraljuk kellő sűrűségűre. Lehűlve használjuk bukta vagy lekváros kifli töltésére.


Ezt a receptet a /hajókonyha.hu/ találtam, kipróbáltam és működik.

2018. márc. 3. 18:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!