Hogyan készíthetek ropogós sós perecet?
Olyat szeretnénk sütni, mint amit régebben lehetett a boltokban kapni. Kábé tenyérnyi nagy barna, fehér foltokkal, és ropogós, vagyis egyáltalán nincs benne puhaság. Nem kell semmi egzotikus (paleo, paprika, stb.) csak az alap kemény perec.
Linkeket nem kérek (azt magam is tudok keresni) hanem tapasztalat olyantól, aki tud ilyet sütni.
Gyöngyi néni féle perec
30 dkg liszt, 1,5 kávéskanál só, 10 dkg Rama, 2 egész tojás, kevés tejben felfuttatott élesztő.
Tejjel összegyúrjuk. ½ órát pihen. Kis rudakat sodrunk és perecet formázunk. Tepsibe rakjuk, megkenjük tojással. ½ órát pihen, ekkor újra megkenjük tojással. Amikor félig megsült, megspricceljük lisztes sós vízzel (mint a palacsinta). Hinthetünk rá köménymagot vagy szezámmagot. (4-es 10 perc, 5-ös 5 perc, vagy fordítva)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!