Fánk sütés, mit ronthattam el?
A tészta csodálatosan megkelt, a dagasztás részével nincs gond.
Viszont nyers maradt sütéskor, pedig szinte megégett a külseje. A legalacsonyabb fokozaton is.
Szalagos fánk lett volna amúgy.
Ahogy beletettem az olajba elkezdett puffadni, nagy gömböc lett belőle. (Tettem rá fedőt is)
Arra tudok gondolni, hogy esetleg túl vastagra hagytam a tésztát? Kicsit vastagabb volt mint ujjnyi, amikor kiszaggattam, utána még pihent és nőtt magától.
Egy lábasba öntöttem olajat (anno édesanyám is így sütötte, nem maradt nyers), nincs más mély edényem, amibe belemenne az 1 litet olaj.
Lehet a lábas volt a baj? De akkor miben lehetne sütni?
Ez volt életem első próbálkozása fánk sütéssel, ráadásul új elektromos főzőlapon, amit még nem igazán tapasztaltam ki, melyik fokozat a legjobb.
Bármilyen tanácsot, bevált praktikát szívesen fogadok. Bár elment a kedvem egy időre a fánk sütéstől.
:(
Fánkot, akárcsak a lángost MAGAS hőfokon kell sütni, hirtelen, akkor a belseje is átsül.
1-2 perc bőven elég neki oldalanként, de sisteregjen az olaj, ahol beleteszed.
Én a legmagasabb hőfok alattira kapcsolom a tűzhelyet.
Kb tenyér méretű (kisebb) fánkokat formázok, olyan 1 cm vastagon. Hüvelykujjammal benyomkodom a közepüket, és a lukkal lefelé én is 3 db fánkot helyezek az olajba, hogy ne hűtse le nagyon. (fedővel, de fedő nélkül is) nagyon gyorsan átpirul, nekem 1 perc sincs a kis fánk méret miatt. És a másik oldala is kb 20 mp alatt kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!