A hattyú húst ugyan úgy kell elkészíteni mint mondjuk a csirke vagy pulykát?
Köszönöm!
Ez eszembe se jutott, hogy esetleg libához hasonlóan.
Ment a zöld kéz.
Bütykös hattyú (a "sima" fehér hattyú) nem védett Magyarországon.
Azt nem tudom, hogy a vadászható fajok közé tartozik-e, ennek utána kell nézni.
Ugyanakkor lehet fogságban tartani, vannak is, akik hobbiállatként tartják.
Tehát semmi nem akadályozza meg, hogy egyél hattyút, ha erre van gusztusod.
Én még nem ettem, de ismerősöm igen, és ő azt mondta, hogy erős szaga (halszaga) van.
Mindenesetre szoktak hirdetni eladó hattyúkat, vehetsz egyet és levághatod, ha ki akarod próbálni. Csíp, mint a fene, erre készülj fel.
Kiegészítés (előző voltam).
Nem úgy csíp, hogy ízre, hanem a csőrével, ha ez nem lett volna egyértelmű.
Egy pasi mesélte, illetve többen látták és hallották a beszámolóját, hogy egy fehér hattyú nekirepült villamosvezetéknek, és lezuhant. A fickó hazavitte és megfőzte, sütötte. Azt beszélte róla, hogy a vadkacsához/libához hasonlított az íze, tehát a vad vonal volt a jellemző, és persze nagyon száraznak is bizonyult.
De azért több napra megvolt neki a kajája... :(
Én képtelen lennék megenni, de az legyen az én bajom.
Köszi!
Viszont: ha senki nem látta, akkor meg se történt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!