Hogyan kell a sörtésztát (csirkemellcsíkokon) dúsra,
vastagra kisütni?
Figyelt kérdés
A kínai (magyaros kínai) éttermek adagjaiban a bundás csirkén mindig több a sörtészta, mint a hús. Egyrészt vastag a tészta, másrészt belül még levegős is. Nyilván költségcsökkentés miatt csinálják, mégis így ízlik.
Szeretnék ilyet készíteni, de akárhogy próbálkozok vele (pl. élesztővel, tepsiben, fritőzben), nem marad meg elég tészta a csirkén, és az a kevés is rásimul. Mit tesznek bele, hogyan kell olyan dúsra elkészíteni?
Több liszt kell bele, hogy sűrűbb legyen. Még annyit lehet kipróbálni, hogy a tojás fehérjét habbá verni és úgy összekeverni (fokozatosan kell hozzákeverni a többit). Az éttermekben mindenféle dolgok lehetnek egy ilyenben, (adalékanyagokra gondolok).
2018. febr. 2. 00:16
Hasznos számodra ez a válasz?
2/11 anonim válasza:
Sütőpor lehet még benne az étteremben, ill. térfogatnövelő más féle. Én nem tenném bele. Ilyen kis adagnak még az ízét is elrontja (olyasmi íze van, mint a szódabikarbónának).
2018. febr. 2. 00:20
Hasznos számodra ez a válasz?
3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Az éttermekben a külső ropogós réteg és a csirke közt néha van egy vékony réteg, ami a frissen sült kenyér belsejére hasonlít. Zsemlemorzsa lehet esetleg? Érdemes vele kísérletezni?
2018. febr. 2. 01:07
4/11 anonim válasza:
Nem, ha sűrű a tészta (elvileg ez palacsintatészta), akkor kívül ropogós, belül tészta. Az a kérdés, mi van benne az étteremben, amire otthon nem gondolunk. Ha felfújjak vmivel, és vastag, azért is lehet.
2018. febr. 2. 02:59
Hasznos számodra ez a válasz?
5/11 anonim válasza:
Mellesleg ezt NEM költségcsökkentés miatt csinálják - mert attól nem olcsóbb, ha levegösebbre sül -, hanem mert ezt így KELL.
Ez a megállapírásod olyan, mintha azt mondanád, hogy a kenyérben lyukak költségcsökkentési célokból vannak!
2018. febr. 2. 07:38
Hasznos számodra ez a válasz?
6/11 anonim válasza:
Lehet kapni direkt elore kevert bundat, por allagu, otthon csak higitani kell. Sajna nem jut eszembe h h hivjak, pedig tnap lattam az aldiban :s
2018. febr. 2. 08:25
Hasznos számodra ez a válasz?
7/11 anonim válasza:
Sűrű palacsintatésztát készíts és bizony kell bele egy késhegynyi sütőpor.
A húsdarabokat előtte forgasd meg sóval összekevert lisztben, így jobban tapad rá a tészta.
2018. febr. 2. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?
8/11 anonim válasza:
Forgasd meg a husszeleteket lisztbenxigy jobban ráragad a panir.:)
2018. febr. 8. 00:49
Hasznos számodra ez a válasz?
9/11 anonim válasza:
Tnap kinyomoztam h h hivjak azt a specko kevereket: Tempura!
Aldiban kaphato.
2018. febr. 8. 08:29
Hasznos számodra ez a válasz?
10/11 anonim válasza:
Semmi köze a tempurához.
A tempura híg, jéghidegen kell használni és egy nagyon vékony ropogós réteget képez.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!