Lehet-e a halból pörköltöt csinálni?
Harcsa pörkölt, kapros túrós csuszával.
Nyami, nyami!
Én pontyból szoktam. kétféleképpen:
1./ készítek lecsós pörköltalapot,halászlé kockával ízesítem.A filézett, irdalt halcsíkokat paprikás lisztbe forgatva kisütöm, és a pörköltalappal leöntve tálalom.
2./ Sűrű passzírozott,lecsós halászlé alapot készítek,és abba főzöm bele a kockára vágott pontyfiléket.
Az első megoldás gyorsabb, a második finomabb.
Lehet.
Törpeharcsából én pont úgy főzöm mint a többi pörköltöt.
Természetesen lehet. Az igaz, hogy egy testes pörköltalapot kell készíteni, és a halat rövid ideig főzni benne, inkább rázogatva, mint keverve, hogy ne essen szét.
ha tejfölösen készítik, akkor nevezik halpaprikásnak.
Mi tejföl nélkül, egyszerűen pörköltnek nevezzük, bármilyen halból is készüljön.leggyakrabban harcsából készítjük, nokedlivel.
A tejföl egy opció, bárki tejfölözheti a magáét utólag is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!