Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lehet-e a halból pörköltöt...

Lehet-e a halból pörköltöt csinálni?

Figyelt kérdés
2018. febr. 25. 21:59
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Inkább paprikást szoktak. De nem nagy különbség, biztos lehetne...
2018. febr. 25. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
32%
2018. febr. 25. 22:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Lehet. Nem úgy kell főzni, mintha húsból készülne, de lehet.
2018. febr. 25. 22:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Paprikást lehet szinte bármilyen halból csinálni, vagyis először főzöl egy sűrű pörköltalapot dinsztelt hagymából, paprikából, paradicsomból (ilyenkor télen üveges lecsót is lehet tenni a megdinsztelt hagymára), pirospaprikázod, felengeded vízzel, jól összerotyogtatod, és a végén teszed bele a halat, annak néhány perc főzés elég. Harcsából, csukából lehet inkább pörköltet készíteni, de annak se kell túl sok főzés. A harcsapöri enyhén kapros túrós csuszával isteni jó.
2018. febr. 25. 22:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Harcsa pörkölt, kapros túrós csuszával.

Nyami, nyami!

2018. febr. 25. 22:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Én pontyból szoktam. kétféleképpen:

1./ készítek lecsós pörköltalapot,halászlé kockával ízesítem.A filézett, irdalt halcsíkokat paprikás lisztbe forgatva kisütöm, és a pörköltalappal leöntve tálalom.

2./ Sűrű passzírozott,lecsós halászlé alapot készítek,és abba főzöm bele a kockára vágott pontyfiléket.

Az első megoldás gyorsabb, a második finomabb.

2018. febr. 26. 06:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim válasza:
100%
Lehet, finom.
2018. febr. 26. 06:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Lehet.

Törpeharcsából én pont úgy főzöm mint a többi pörköltöt.

2018. febr. 26. 07:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen lehet. Az igaz, hogy egy testes pörköltalapot kell készíteni, és a halat rövid ideig főzni benne, inkább rázogatva, mint keverve, hogy ne essen szét.

ha tejfölösen készítik, akkor nevezik halpaprikásnak.

Mi tejföl nélkül, egyszerűen pörköltnek nevezzük, bármilyen halból is készüljön.leggyakrabban harcsából készítjük, nokedlivel.

A tejföl egy opció, bárki tejfölözheti a magáét utólag is.

2018. febr. 26. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!