Milyen mártást lehet csinálni zsemlegombóccal?
Szivesen.
Én nagyon jól el tudnél hozzá képzelni spenótos mártás, különféle pesztókat, zöldségragukat, a többit meg ki kell próbálni, és ha nem tetszik, akkor azt kihúzni a listából.
Bakonyi mártás
Hozzávalók:
5 dkg szalonna
4 dkg vöröshagyma
1 csapott evőkanál pirospaprika
20 dkg csiperkegomba
2,5 dl tejföl
2 ek liszt
1,5 dl tejszín
A szalonnát apró kockára vágjuk, kiolvasztjuk és megpirítjuk rajta a felszeletelt hagymát. Pirospaprikával meghintjük, belekeverjük a megtisztított, apróra vágott gombát és megpároljuk. Ha már elfőtte a levét, besűrítjük a liszttel elkevert tejföllel és felforraljuk. Végül dúsítjuk a tejszínnel.
Magyar mártás
Hozzávalók:
5 dkg szalonna,
1 fej hagyma,
1 kanál pirospaprika,
1 kanál olaj,
1 1/2 dl pecsenyelé,
2 dl tejföl.
Készítése:
A szalonnát az olajban megpirítjuk, a zsírjában az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk, paprikával megszórjuk, fölmelegítjük a pecsenyelével, és a tejföllel összeforraljuk.
78%-os: nagyon jó recepteket írtál itt is (meg sok másik kérdéshez is), nagyon köszönöm mindenki nevében a fáradozásodat!
Kérlek, ezután is oszd meg velünk a receptjeidet, sokan örülünk neki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!