Mi az amibe nem tapad le a palacsinta? Tippeket is várok, hogy szoktatátok. Mit javasoltok?
Teflonos serpenyőt használok és a serpenyőbe teszek olajat(nem a tésztába) minden palacsinta kisütése előtt.
Ha túl sok a tésztában a cukor, vagy túl gyorsan sül, akkor is letapadhat.
JÓ palacsintasütőben :)
Amúgy minden sütés elé teszek 2-3 csepp olajat, biztos ami biztos.
Cukor és/vagy tej szokta hajlamosítani a letapadásra.
Babona vagy sem: érdemes olyan palacsintasütőt tartani, amiben soha, semmi más nem készül.
Én szoktam tenni a tésztába egy kevés olajat, s a teflon sütőbe az első előtt egy cseppecskét. A többinél már nem. Nekem nem szokott így leragadni a tejes-cukros semmi.
Előtte teflon sütőm volt, pár csepp olajat én is tettem minden palacsinta kisütése előtt, és nem ragadt le.
Most kerámia serpenyőm van, és még jobb mint a teflon, imádom.
Több ezer palacsintát sütöttem életem során, de bármilyen palacsintasütőben is csinálom, nekem az első mindig leragad.
A többivel már nincs gond.:)
Teflont használok, mindegyik palacsinta előtt átkenem egy kis olajjal szilikonecsettel.
Régebben nekem is odalett általában az első, de most ebben
a serpenyőben az első is sikerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!