Milyen mártásokat tudtok húsokhoz?
Olyanokra gondolok, hogy miután a húst serpenyőben átsütöm, a serpenyőben maradt léből készítek egy mártást. Pl. borsmártás
Bármi ötlet jöhet, elsősorban steakhez.
de nekem bevált receptek kellenek:D
nem a femináról, amit egy 20 éves lány ír a munkája miatt
Dobsz hozzá egy kevés vajat, felontod pici vízzel és beforralod : kész a jus.
Hagyma, gomba, osszeparol, leturmixol -vagy nem-, liszttel megszor, tejszínnel beforral.
Paradicsomot puresit, beforral.
En szoktam kapros tejfölös túrót is adni mártásként, illetve leturmixolt tojassalatat is.
Konyakmártás
- 3 evőkanál keményítő
- 1-2 evőkanál vaj
- 1 kávéskanál mustár
- 1 csapott evőkanál színes bors
- 5 dl tejszín
- 0,5 - 1 dl konyak
A visszamaradt szafthoz hozzáadjuk a vajat. Ha felforrósodott, beleszórjuk a durvára tört borsot, rárakjuk a mustárt, és kicsit megpirítjuk. Felöntjük a tejszínnel és három deci vízzel, ha felforrt, hozzáadjuk a konyakot is, és végül a keményítővel mártás sűrűségűre besűrítjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!