Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen töltelékeket ismertek...

Milyen töltelékeket ismertek húsokhoz?

Figyelt kérdés

Különleges töltelékeket keresek különféle húsokhoz, nem a megszokott gombás vagy májasra gondolok, de azért darált hús-szerü legyen az alapja.


Ha valaki ismer ilyeneket, legyen szives és irja meg, nagyon örülnék neki.



2012. dec. 13. 15:40
 1/5 anonim ***** válasza:
36%

Hússal húst nem szokás tölteni, és máj semmiképpen nem kell bele. A hústöltelék csak a vajastésztába (haséba) való.

De a tölteléket sokféleképpen lehet elkészíteni. Lehet változtatni a fűszereken. Gyömbér, oregánó, rozmaring, kakukkfű, majoranna, szerecsendió stb. De csak valódi fűszereket szabad bele tenni, Vegetát, Delikátot és egyéb bolti vacakokat nem.

Tehetsz hozzá apróra vágott ecetes uborkát, főtt tojást,céklát, zöldségzöldjét, kaprot vagy reszelt sajtot.

Mindig más ízű tölteléket kapsz.

2012. dec. 13. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Engem a töltelék összetétele érdekelne, (a füszerezés kevésbé) és valamennyi húst szeretnék bele, teljesen húsféleség nélkül milyen lenne? Ilyet még nem hallottam, akkor csak kenyeret teszel bele, vagy mit?
2012. dec. 13. 16:20
 3/5 anonim ***** válasza:
11%

Semmi különleges nincs bene, de, ha dagadót megtöltesz kolbászhússal, és sütőben szép pirosra sütöd máris jól jársz.

ugyanezt teheted szelethúsokba is, felgöngyölve, zsírozott tepsibe téve, fólia alatt megsütve szintén finom étek.

a darálthús persze lehet többféle ízeítésű, bár azt írtad a fűszerezés nem érdekel igazán. pedig azzal tudod izgalmassá tenni a tölteléket.

és az áztatott kenyér sem ördögtől való, sőt a rizses dúsítás sem.

az első válaszoló jó tippeket adott, kár hogy elutasítottad...

remélem azért megtalálod a kedvedre való receptet.

2012. dec. 14. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

még egy tipp, ha esetleg mégis valami egzotikusra vágysz, a töltelékbe mehet kis apróra vágott aszaltszilva, más aszalt-kandírozott gyümölcs, fetasajt,

gyömbér, kurkuma stb.

de ekkor a kolbászos fűszerek kerülendők.

2012. dec. 14. 08:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

Kedves 3.-4. válaszoló: köszönöm a tippeket, sokat segitettél.


Az elsö válaszolónál csak ezt a rész az, amit elutasitottam:

"Hússal húst nem szokás tölteni, és máj semmiképpen nem kell bele. A hústöltelék csak a vajastésztába (haséba) való."


Ezzel nem értek egyet - és ahogy látom, te sem. A füszerezési ötletei jók, de nekem föként nem azzal van/volt gondom.


Töled az aszalt gyümölcs a töltelékbe viszont kimondottan izgalmasnak hallattszik.

2012. dec. 14. 21:04

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!