Bab beáztatás végeztével le kell önteni róla a zavaros vizet?
Mungóbabot áztattam be, egy estére így hagytam és reggelre a vize eléggé fura lett. Gondolom kiázott.
Az a kérdésem, hogy a retek ázott ki csak, vagy a tápanyag is kijött (vitaminok, fémek, stb.). Ha igen, akkor többet nem öntöm le, így is elég drága a többi babhoz képest, nem akarnám csökkenteni a minőségét.
én többször is cserélem rajta a vizet, így a végső már teljesen tiszta marad,abban teszem fel főni.
Hidegvízben áztatva a vitaminok, nyomelemek nem fognak kiázni belőle.A főzés során viszont valamennyi veszteséggel számolni kell.
Az 1-es válaszoló hihetetlenül buta választ adott. A gyümölcsök belsejét nem járja át a víz.
A fahéjjal, vagy a babár levéllel akkor mi történik? Azok miért adnak ízt az ételnek? Nyilván ami átengedi a vizet, az visz is valamit kifelé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!