Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Marhát meddig lehet pácolni...

Marhát meddig lehet pácolni olajban, hűtőben? 1 hete van bent, de már fura szaga van. Romlott lehet?

Figyelt kérdés
2018. jan. 6. 19:41
 1/9 Zoli780806 ***** válasza:
66%
Igen
2018. jan. 6. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha az olaj teljesen ellepi és közben légmentesen le van zárva (Légbuborék sincs benne) vákummal, akkor még lehet jó, egyébként nem.
2018. jan. 6. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
36%

De mivel van pácolva?

Mert az olaj az nem pác, az egy semmi.

De ha van rajta só , bors sok , meg még számtalan fűszer akkor jónak kell lenni.

Meg attól is függ hogy a hűtő mennyire van hidegre állitva.

2018. jan. 6. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
0%

nem kell kidobni.

ecetben megsikálod és megsütöd.

ma is tqnultál valamit.

2018. jan. 7. 03:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

Ha valaminek fura szaga van, az már nem jó jel.Nagy valószínűséggel már megromlott, lehet, hogy nem jól tároltad, de azért olaj, fűszerek ide-oda, egy hétig nem pácolnék semmit.

Gondolom mára eldőlt a sorsa.

2018. jan. 7. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Utosló: van egy német recept, ahol a marhahúst elöször legalább három hétig kell a síma hütöben pácolni és csak utána készítik el. Amikor kiveszed a pácból, elég furcsa szaga van - nem romlott, de teljesen más, mint minden egyéb hús szaga -, amikor kész, akkor viszont a legtöbb ember szerint igen finom. Ehhez azonban természetesen megfelelö pác kell és az egésznek légmentesen lezárva kell lennie, mert ha levegöt kap, akkor tényleg megromlik.
2018. jan. 7. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:

Kidobtam


szimpla olaj + fűszerek voltak rajta. ellepte a pác

nem volt jó szaga, de nem is az a romlott erős szag..


nem kockáztatok, ecettel meg főleg nem sikálok húst

2018. jan. 7. 19:47
 8/9 maoriérzések ***** válasza:
100%
Nos,hátszín-bélszín minimum egy hétig pácolni.Befűszerezed,mustározod a sót felejtsd el,olaj kell rá,légmentesen lepje el+ha van vákuumdobozod tedd abba.Sima hűtő.Egyéb marha :vizes-zöldséges pác pár napig
2018. jan. 8. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
0%

Igen. romlott.

Nem egyszerű sem az érlelés sem a pácolás. az a darab hús nem ér meg egy mérgezést.

2018. jan. 8. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!