Az olajban pácolt szűzérmék meddig tarthatóak el a hűtőben?
Ha az olaj teljesen ellepi a hús nem tud megromlani, akár 7-10 napig is lehet így húsokat érlelni (szoktak is).
Arra viszont nagyon figyelj, hogy ne csak a tetején, de a szeletek között és a doboz alján se legyen egyetlen apró megrekedt légbuborék sem, és hús se érjen közvetlenül húshoz, csak miután pótoltad az olajat a legújabb szeleten.
Üvegtálban érleld, amit aztán körbefolpackozol. A fém ízét átveszi és hosszú távon a műanyag doboz se jó ötlet.
Tárolni tárolható, ahogy már írták 3-4 napig is, ami az eltarthatóságát illeti.
Én azonban a magam részéről egy szűzpecsnyét max 1 napig pácolnék,mert olyan gyenge hús, hogy szerintem felesleges a hosszú pácolási idő. friss állapotban is nagyon rövid idő alatt készre süthető bármilyen fűszerezéssel.
Persze ez csak a maszek véleményem.
Köszönöm a válaszokat.
Nem a hús puhítása miatt pácoltam, hanem azért, mert kénytelen voltam néhány napig tárolni(túl sokat vettem ki a fagyasztóból).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!