Le tudná nekem valaki írni hogy a disznó részeit mire kell használni?
Ezt úgy értem hogy mire használcuk pl a combot,tarját,karajt.....
Most fogok albérletbe költözni egyedül és még nincs tapasztalatom a főzés terén
Combot, lapockát (első comb) pörköltnek, tokánynak, fasírtnak, rántani pl
A tarját is lehet rántani, sokan szeretik a zsírosabb húst, de sütve általánosabb, akár egyben, akár szeletben, és finom szaftos hús.
A karaj legjobb rántva, de elősütve, majd tepsiben sütve sokféle módon lehet használni, csemege debreceni karaj pl az, amelyik kolbásszal van megtöltve.A karaj csontjából (orja, nagyon finom húsleves főzhető.
Olvass sok receptet, ott mindig megírják, hogy a sertés melyik részéből kell készíteni.
Elnézést a kérdezőtől, hogy nem vettem sorra a sertés részeit a fülétől a farkáig, és csak a kérdésben említettekre adtam-igaz nem teljeskörű- választ.
A netről belinkelni valamit a legegyszerűbb, de a böngészésre mindenki képes, és még inkább hasznára is válhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!