Raffaello golyóhoz csak tejport lehet használni, vagy jó a kávékrémpor is? Próbálta már valaki?
A kávéportól nem lesz finom szerintem, abban van mindenféle adalékanyag, ami mind az állagát, mind az ízét megváltoztatja.
Az én kedvenc receptem egyébként ez:
20 dkg tejpor
25 dkg margarin
50 dkg kókuszreszelék
20 dkg porcukor
1.5 dl víz
1 csomag vaníliás cukor
Olvasztott margarint elkevered cukorral, hozzáadod a kókusz kb. kétharmadát meg a vizet, a lényeg, hogy kézzel tudd formázni (nem baj, ha kicsit lágy itt még, ha nagyon száraz lenne, akkor utána megkeményedik). Bedugod a hűtőbe kb két órára, ez elég ahhoz, hogy megdermedjen annyira, hogy gyurmázni tudd. Utána már csak golyókat csinálsz belőle, a közepébe mehet a mandula vagy amit akarsz, és persze kókuszba forgatod. :)
Én készen is szeretem állni hagyni, hogy keményre dermedjen.
Nagyon elrontani nem tudod ezt a verziót. Ha túl sok kókusz megy bele az elején, akkor kemény lesz dermedés után, jobban kell harapni (meg esetleg érzed benne magát a kókuszt, mint mondjuk a bountyban), ha túl kevés, akkor lágyabb lesz, szóval a golyók kicsit kiplöttyedhetnek, de elfolyni tuti nem fognak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!