Milyen egyszerubb, daralthusos krumplis recepteket tudtok?
A karacsony alkamaval kicsit tulkoltekeztem, raadasul ho vege, es meg szilveszter se volt. Nem nagyon maradt penzem fozocskezni. Van egy kis karacsonyi maradek, de nyilvan nem tart orokke.
Azon gondolkozok, mit lehetne csinalni daralthusbol es krumplibol? Ebbol a kettobol rengeteg van, tejfolt, vajat , ilyen par szaz ft-os dolgokattudok venni, de pluszban hust,sok zoldsegeket nem igazan. Van meg zoldbab, olaj, alma.
Esetleg ismeretek valami szerenyebb receptet, amit ezekbol osszelethe hozni?
Mondanám a fasírtot krumplival, de kiadósabb, ha rakottast csinálsz.
Megfőzöd héjában a krumplit, a darált húst elkészíted pörköltnek, a végén beleteszed a tejfölt és ezt soronként lerakod. krumpli, hús, krumpli, hús, a tetejére krumpli kerüljön.
Közben üss össze egy kis besamelt (vaj, liszt, tej) ezt tedd a tetejére, ha van egy darabka sajt, azt reszeld bele és süsd meg.
Vagy csinálj zöldbab főzeléket fasírttal és krumplis pogácsát!
A besamelt csinálhatod szükség esetén ha nincs vaj, olajjal vagy zsírral is.
(1-es)
Jó amit az 1-es ír, nekem is a rakott jutott eszembe:
- a hagyományos rakott krumpli, csak a kolbász helyett a darálthúst
- a hagyományos rakott kel, csak a káposzta helyett a vékonyra szelt krumpli :))
- a fasírozott (stefánia) a zöldbab főzelékkel vagy éppen savanyú, tejfölös krumpli főzelékkel tökéletes
- darált húsból rizi-bizi,
- húsgombóc paradicsom mártással (1 doboz sűrített paradicsomot olcsón kapsz!)
Töltött krumpli, sütőben sütve.
A darálthúst ízlésed szerint fasírtnak elkészíted. A közepes krumplikat héjában megfőzöd, meghámozod, félbevágod.Egy vékonyka réteket levágsz, hogy nem billegjenek, és persze kivájsz belőlük némi krumplit.Ezt összetörve bele lehet dolgozni a húsba.A mélyedésekbe töltöd a fasírthúst és zsiradékkal kikent tepsibe állítod a töltött krumplikat. Tejfölt teszel mindegyik tetejére és a sütőben sütöd. Amikor már majdnem kész, reszeltsajttal megszórod, és a sajt olvadásáig sütöd tovább.
Bármilyen savanyúsággal laktató ebéd, vacsora lehet.
Szerb muszaka a neve, nagyon finom és egyszerű
Karikára vágod a nyers krumplit, tepsibe rakod, úgy, mint a rakott krumplinál, pici olaj mehet alá. Vöröshagymán meg kell dinsztelni a darálthúst, kis sóval, borssal, vegetával izesíteni. A darálthúsos massza mehet a krumplira, aztán egy újabb sor krumpli jön. Ezt berakod a sütőbe, és amikor már majdnem készre sült, akkor tojással elkevert tejfölt öntesz a tetejére, és még pár percig a sütőben hagyod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!