Hogy kell készíteni a krumplis fánkot?
Figyelt kérdés
2008. okt. 25. 12:35
1/1 anonim válasza:
Burgonyafánk: 25 dkg főtt, megtisztított, áttört, burgonyát összegyúrunk 25 dkg liszttel, 1-2 tojássárgával, csipet sóval,2 dkg kevés langyos tejben megkelesztett élesztővel és annyi langyos tejjel, hogy közepes keménységű kelt tésztát kapjunk.Végül beledagasztunk 1-2 evőkanál olajat.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk és kis pogácsaszaggatóval kiszúrva, egy óráig - a gyúrúdeszkán - langyos helyen pihentetjük.Bő, forró olajban ropogos piros kisütjük. A kisfánkok sütés közben duplájára duzzadnak és az olajban maguktól megfordulnak.
(Nemcsak sósan finom,de porcukorral meghintve, forró barackízzel édességnek is kitünű.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!