Milyen krumplis ételt tudok készíteni, amit le tudok fagyasztani és utána is ehető, nem túl "löttyedt"?
Krumplis tésztákból készült dolgok kiválóak erre! Én is ilyenkor szoktam, mert már csírázik a tavalyi krumpli, fel kell használni...
Derelyét a vastagabbik fajtát, szilvásgombócot, knédlit és ilyesmiket.
Ezeket főleg utálom kis adagokban készíteni, mert macera. Mindig egyszerre szoktam gyártani, egy adagot frissen megfőzni és enne, a többit nyersen tálcán lefagyasztom, aztán mikor megfagyott bezacskózom vacsorányi adagokra. Aztán ínséges időkben csak kiveszem és megy a forró vízbe...
Burgonya krém leves. Ez jut elsőre eszembe aminek nem lesz baja ha visszaforralod.
De ha fagyasztani akarsz ajánlom a brassóit, megcsinálod a húst részét (lefagyasztod aztán) és bármikor amikor kell kiveszed és összekevered mirelit krumplival ha feltétlen mirelit kell
én a krumplis gulyás maradékot, a krumplifőzeléket, a kelkáposzta főzeléket is lefagyasztom. szobahőn kiengedem, utána egyet forralom és megesszük.
nem versenyez a frissel az biztos, de tök normális állagú és ehető bármelyik.
még egy adag maradékot is lefagyasztok, valamikor jó lesz.
Más: ha főtt krumpliból csinálsz krumplikrokettet, bepanírozva tálcára téve lefagyasztot, bármikor előveszed, kisütöd, olyan, mint a friss!!
üdv.
Akármelyik krumplis étel lefagyasztható.
Én krumplis tésztát is lefagyasztottam és kiolvasztáskor kicsit tovább hagytam a tűzön, hogy elpárologjon a felesleges nedvesség. De szoktam csinálni Szilvás gombócot krumplis tésztából, azt is Nyersen egy tálcán lefagyasztom és másnap már egy műanyag zacskóba összeöntve addig tárolom a mélyhűtóbe ameddig akarom. Ilyen formán krumplis pogácsát is szoktam lefagyasztani nyersen.
Megmaradt friss gombócot, vagy éppen törtkrumplit is nyugodtan eltehetsz, eláll bármeddig.
Nnem szabad kidobni manapság semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!