Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egy totál kezdő, hogyan...

Egy totál kezdő, hogyan kezdjen el főzni? (Reggeli, vacsora)

Figyelt kérdés

19 éves vagyok. Nemrég költöztem be egy lakásba, ahol teljesen egyedül vagyok. A cégnél, ahol dolgozom, támogatják a kajálásomat, tehát az ebédre sosem kell gondolnom, mert kifőzdékben oldom meg.

Viszont a reggeli, és a vacsora az, amit magamtól szeretnék megoldani - nyilván anyagi okokból, és abból is kiindulva, hogy rettenetesen fogékony vagyok a pattanásokra, és nem is mindegy, hogy mit eszem.

Eddig ezzel nagyon nem foglalkoztam, mert nem saját magamnak állítottam ezeket elő, viszont most már rá vagyok kényszerülve.

Hétvégén főznék is egyébként. :)


Egy darab főzőlapom van, amihez társul két lábos, és egy serpenyő, amit nem rég szereztem be.


Reggelihez már próbáltam a zab/joghurt kombót, de sajnos először másnaposan ettem azt, és eléggé kijött belőlem, szóval nem hiszem, hogy a közeljövőben bármikor is ennék ilyesmit.. :) De ugye, a joghurtot alapból mellőznöm kellene, mivel tejtermék, és az arcomnak nem tesz jót.


Válaszaitokat előre is köszönöm! :)


2017. dec. 21. 11:03
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Nekem az is teljesen megfelel egyébként, ha recepteket linkeltek, vagy csak praktikákat, hogy mi jó ha van otthon mindig (alapanyag), vagy mire figyeljek oda egyes ételek elkészítésénél. Bármi, ami eszetekbe jut! :)
2017. dec. 21. 11:07
 2/12 anonim ***** válasza:
45%
A legegyszerűbb kaják szerintem a tészta+szósz kombinációk. Ezekből akár szósz alapokat is vehetsz, amin rajta van, mi kell még hozzá, és kifőzöd mellé a tésztát.
2017. dec. 21. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
54%
Reggelire, ha van időd kiadós kajára, akkor akármilyen tojásrántotta jó lehet! Nem kell túlbonyolítani, nem nehéz, és gyakorlatilag bármit beledobálhatsz! Hagyma, kolbász, virsli, paradicsom, paprika, gomba, sajt, brokkoli, répa, spenót... :)
2017. dec. 21. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
54%

Reggelire és vacsorára is a virsli tökéletes, vegyél legalább 80% hústartalmút, forró vízbe dobd bele és melegítsd kb. 3 percig (nem szabad főzni!).

A tükörtojás: melegíts kevés olajat, törd bele a tojást és süsd addig, amíg át nem sül. Én a közepét megszurkálom, kicsit folyósra hagyom. Pirítóssal és nyers paradicsommal szoktam enni. Rántotta ugyanez, csak előtte felvered a tojást.

A szendvics is tökéletes reggelire, vacsorára: zsömlébe sonka, sajt, uborka, vagy paprika, esetleg egy kis majonéz vagy mustár.

Melegszendvicshez vegyél egy szendvicssütőt, vannak jó kis konzerves melegszendvicskrémek. De elkészítheted sütőben is, de akkor kicsit kiszárad.

A bundás kenyér: verd fel a tojást és fél percig áztass benne egy szelet kenyeret, forró olajban süsd ki (1-2 perc alatt kész).

Én szeretem a zabkását is reggelire, nem kell feltétlenül tejben készíteni. Felöntöd forró vízzel, hagyod állni pár percig, tegyél hozzá mézet, vagy fahéjas cukrot vagy aszalt gyümölcsöt. Én túróval és fahéjjal szeretem.

Jó étvágyat!

2017. dec. 21. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim válasza:
54%
Én sem vagyok egy konyhatündér,de szerencsére reggelire és vacsira nem is igénylem a főtt kaját. A hűtőben mindig van felvágott, vaj, zöldség és munkából hazafelé veszek teljes kiőrlésű zsemlét, így ebből készül a reggeli,hol jégsalátás,hol paprikás stb. Vacsira jók a mirelit vackok,de legtöbbször az is hideg kaja. Alma midig van az asztalon,az kb mindenhez jó,meg amúgy is illik napi 1-et megenni. Sütve is nagyon finom. Pl. Veszel csirkecombot,befűszerezed pl szárnyas fűszerkeverékkel,bedobod tepsibe. Mellé teszel hámozott alma szeleteket, kis olajjal meglocsolod,majd fólia alatt sütöd,amíg megpuhul,aztán pirítás fólia nélkül. Egyszerű és nagyon finom.
2017. dec. 21. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
Mind a 3 etkezesre meleg, fott etelt szeretnel enni? Sok mindent nem lehet amugy elrontani, koveted a recepteket (olyat nezz, ahol vannak hozzaszolasok es leirjak a tapasztalatokat, mert nem minden recept jo), akkor nem tudod elrontani. Tojas, liszt, cukor, so, olaj (vagy mas zsiradék, amit hasznalsz, tok mindegy), alap fuszerek, margarin/vaj/valami szendvicskrem, kenyer, felvagott, szaraztesztak, ami szerintem jo,ha mindig van, a tobbi igeny es izles kerdese. Ja meg fagyasztott zoldsegek, akkor egy zoldseglevest barmikor ossze tudsz dobni, kifozol hozza tesztat, es akkor meg ehen sem halsz. Paprika, paradicsom, hagyma, krumpli is jo, ha van mindig. Rizs. Alma, az sokaig el is all. Tej helyett, ha azt mellozned ugye, valami novenyi tejital (kokusz, mandula, rizs, zab, szoja). Nalunk van mindig kakaopor is, jo ha gyorsan ossze akarsz dobni valami edesseget, csak tojas, olaj, cukor, kakao, liszt, osszekavarod, bele egy bogrebe es par perc alatt megsul a mikroban es vannem edesseg. Tej sem kell bele. Most igy ennyi jut eszembe.
2017. dec. 21. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok kezdő, de reggelire sosem szoktam főzni, nem is kell. Előttem már leírták, hogy ha meleget szeretnél enni, akkor tojásrántotta "mindentbele módra". Este pedig melegszendvics, sima szendvicsek, virsli, felvágottak, zöldségekkel, bundáskenyér, hozzá tea.Újat nem nagyon lehet írni, mert felesleges mindig meleg kaját enni. Az egyszerű ételeket már írták/tuk.
2017. dec. 21. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:

Kezdd az alapokkal, tükörtojás, rántotta, stb. Melegszendvics, bundáskenyér. Aztán kevés összetevős, egyszerű ételek, pl. palacsinta, stb.

Egyszerű saláták, svéd gombasaláta; taboulleh, bulgursaláta, stb.

Nagyon finomak egyszerűen a nyers vagy párolt zöldségek is valamilyen mártogatóssal, vagy én az aszalt paradicsom+olíva, töltött paprika tálakat is imádom valamilyen magvas kenyérrel.

Egyébként reggelire nagyon jó még a tortilla wrap zöldségekkel, babfélékkel; avokádókrém vagy serpenyőben kockázott-pirított avokádó, paradicsom, mellé rukkola; tejtermékek helyett kerüljön növényi sajt, sajtkrém, növényi tej az asztalra (mandula, mogyorótej nagyon finom), növényi joghurt is van. Ezekből készíthetsz műzlit, zabkását, házi chia pudingot, tejberizst, tejbegrízt, kásákat (köleskása, amaránt kása, stb.)

2017. dec. 21. 20:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
Mégvalami: ha érzékeny a bőröd, a bolti szennytermékeket (felvágottak, virsli, stb.) mindenképp kerülném. Tele van tartósítószerrel, hormonnal, ízfokozóval, antibiotikummal, egy rakat cuccal amire semmi szükségünk.
2017. dec. 21. 20:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
Ilyen baromságot ne írj már, hogy a virsli, felvágott TELE van antibiotikummal!
2017. dec. 21. 23:46
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!