Egy totál kezdő, hogyan kezdjen el főzni? (Reggeli, vacsora)
19 éves vagyok. Nemrég költöztem be egy lakásba, ahol teljesen egyedül vagyok. A cégnél, ahol dolgozom, támogatják a kajálásomat, tehát az ebédre sosem kell gondolnom, mert kifőzdékben oldom meg.
Viszont a reggeli, és a vacsora az, amit magamtól szeretnék megoldani - nyilván anyagi okokból, és abból is kiindulva, hogy rettenetesen fogékony vagyok a pattanásokra, és nem is mindegy, hogy mit eszem.
Eddig ezzel nagyon nem foglalkoztam, mert nem saját magamnak állítottam ezeket elő, viszont most már rá vagyok kényszerülve.
Hétvégén főznék is egyébként. :)
Egy darab főzőlapom van, amihez társul két lábos, és egy serpenyő, amit nem rég szereztem be.
Reggelihez már próbáltam a zab/joghurt kombót, de sajnos először másnaposan ettem azt, és eléggé kijött belőlem, szóval nem hiszem, hogy a közeljövőben bármikor is ennék ilyesmit.. :) De ugye, a joghurtot alapból mellőznöm kellene, mivel tejtermék, és az arcomnak nem tesz jót.
Válaszaitokat előre is köszönöm! :)
Reggelire és vacsorára is a virsli tökéletes, vegyél legalább 80% hústartalmút, forró vízbe dobd bele és melegítsd kb. 3 percig (nem szabad főzni!).
A tükörtojás: melegíts kevés olajat, törd bele a tojást és süsd addig, amíg át nem sül. Én a közepét megszurkálom, kicsit folyósra hagyom. Pirítóssal és nyers paradicsommal szoktam enni. Rántotta ugyanez, csak előtte felvered a tojást.
A szendvics is tökéletes reggelire, vacsorára: zsömlébe sonka, sajt, uborka, vagy paprika, esetleg egy kis majonéz vagy mustár.
Melegszendvicshez vegyél egy szendvicssütőt, vannak jó kis konzerves melegszendvicskrémek. De elkészítheted sütőben is, de akkor kicsit kiszárad.
A bundás kenyér: verd fel a tojást és fél percig áztass benne egy szelet kenyeret, forró olajban süsd ki (1-2 perc alatt kész).
Én szeretem a zabkását is reggelire, nem kell feltétlenül tejben készíteni. Felöntöd forró vízzel, hagyod állni pár percig, tegyél hozzá mézet, vagy fahéjas cukrot vagy aszalt gyümölcsöt. Én túróval és fahéjjal szeretem.
Jó étvágyat!
Kezdd az alapokkal, tükörtojás, rántotta, stb. Melegszendvics, bundáskenyér. Aztán kevés összetevős, egyszerű ételek, pl. palacsinta, stb.
Egyszerű saláták, svéd gombasaláta; taboulleh, bulgursaláta, stb.
Nagyon finomak egyszerűen a nyers vagy párolt zöldségek is valamilyen mártogatóssal, vagy én az aszalt paradicsom+olíva, töltött paprika tálakat is imádom valamilyen magvas kenyérrel.
Egyébként reggelire nagyon jó még a tortilla wrap zöldségekkel, babfélékkel; avokádókrém vagy serpenyőben kockázott-pirított avokádó, paradicsom, mellé rukkola; tejtermékek helyett kerüljön növényi sajt, sajtkrém, növényi tej az asztalra (mandula, mogyorótej nagyon finom), növényi joghurt is van. Ezekből készíthetsz műzlit, zabkását, házi chia pudingot, tejberizst, tejbegrízt, kásákat (köleskása, amaránt kása, stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!