Miért kell mézeskalács készítésénél pihentetni a tésztát?
Figyelt kérdés
2017. dec. 16. 15:07
1/4 anonim válasza:
Mert a liszt szemcséi megduzzadnak és más állaga lesz a tésztának.
2/4 anonim válasza:
A liszt apró szemcséi a pihentetés során nedvességet vonnak magukba, ezáltal megduzzadnak, így a tészta könnyebben nyújthatóvá, formázhatóvá válik és nem fog ragadni.
3/4 anonim válasza:
Minden gyúrt tésztának- a mézesnek is- az erőteljes gyúrás "agyusztálás" után kifejezetten jó tesz 20-30 perc pihenés.
Sokkal jobban kézre áll nyújtáskor a már pihentetett tészta.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek.
2017. dec. 19. 20:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!