Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudtok olyan bevált praktikáka...

Tudtok olyan bevált praktikákat ajánlani, amivel csökkentitek a konyhában töltött időt?

Figyelt kérdés
2017. dec. 13. 15:54
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Nagy adagok főzése és fagyasztása egy jó praktika, illetve lehet még ha több időd van megpucolni/felvágni levesbevaló zöldéget és be a fagyóba. Ha levest akarsz főzni, akkor csak kiveszed és mehet a forró vízbe. De ha pl kevés az időd, akkor boltban kapható mirelit leveszöldséget is használhatsz. Ugyanígy lehet pl hússal: ha megveszed ledarálod/felkockázot/felszeled, és 1-1 adagnyit csomagolsz el. Lehet panírozott húst is fagyasztani. Fagyasztott zöldség/zöldségkeverék is jó ötlet, nemkell időt szánni a pucolsára/aprításra.
2017. dec. 14. 07:10
 12/12 anonim ***** válasza:
41%

Nagyon egyszerű ételek (nekem pl. a rántotta remek ebéd), maximális adag ok készítése s lefagyasztás, ha van párod, főzzön ő is... De én ezek mellett is napi 2-3-4 órát töltök a konyhában, szóval ha túl ételfüggő vagy, az egy más dolog. Alapvetően szeretek főzni, pláne sütni, mosogatni és takarítani pedig sokat kell, az evés is idő, sőt, teakészítéssel sem megy el nekem kevés...

Az egyik legjobb ilyen trükköm a sárgaborsófőzelék. Majdnem minden héten sorra kerül, egyszerre 50-60 dkg (egy embernek) és 4 napig van mit enni, azt felesleges fagyasztanom, itthon vagyok és szinte semmi munka nincs vele, hisz még rántani se kell. Azért főzök mellé ezt-azt néha, 4 napig sárgaborsó, rizs és rántotta talán még a páromnak is unalmas (én nem eszem sárgaborsót és rizst, csak a rántottát :)).

Vagy ha van levesmaradék, elég utána egy kevert mikrós süti és kész (a párom ennél evősebb és a leveseink lightosak, szóval én azért valami apróságot még szoktam, a fagyasztóm pici, akadnak benne kis doboz ételek, amik teljes ebédnek nem felelnek meg. De ha palacsinta vagy torta készül, az bőséges a könnyű zöldséglevessel is.

A zöldségpucolás sok tud lenni, itt a mirelit zöldségek takarítanak meg időt, amik ráadásul frissebbek is, hisz gyorsan lefagyasztják őket, nem a zöldségesnél vagy akár a mi hűtőnkben állnak napokat. Ez nem azt jelenti, hogy nem zöldségesnél venném a zöldségeim zömét, de kell a mirelit is.

A kuktában eltett zöldségeim is jók, már meg vannak pucolva, megfelelő méretűre vágva, sőt meg is főzve... Gyorsan készül belőlük étel.

2017. dec. 14. 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!