Van valakinek tuti jól bevált almáspite receptje amire esküszik?
Figyelt kérdés
2017. nov. 21. 14:51
1/3 anonim válasza:
Nekem az vált be, hogy az almát lereszelem, barna cukorral megpárolom, míg a leve el nem fő.
KB 30 deka liszthez szoktam adni egy Ráma sütőmargarint, 1 tojás sárgáját, maréknyi porcukrot, kanál tejfölt és fél csomag sütőport. Hűtőben fél órát pihen, majd felét kinyújtom, bele a tepsibe, rá egy marék tört dió, az alma, és a tészta kinyújtott másik fele, villával megszurkálom, tojás sárgájával lekenem és közepes lángon középbarnára sütöm, tetejére még melegen porcukrot szórok.
2/3 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Kipróbálom mindenképp ;)
2017. nov. 21. 22:12
3/3 anonim válasza:
Én hasonlóképpen sütöm, egy kicsit több tejföllel, kevesebb zsiradékkal csinálom a tésztát, margarin helyett vajjal, az almát pedig nem párolom meg előre, hanem viszonylag vastagon terítek alá darált diót vagy mandulát. Az almát lereszelem, cukorral vagy xilittel, őrölt fahéjjal, kevés frissen facsart citromlével ízesítem, 10-15 perc múlva kicsit kinyomkodom a levét, és így teszem a tésztába. Úgy is csináltam már, hogy egyenesen a tésztára raktam a reszelt almát, meghintettem fahéjjal, mézet csöpögtettem rá és villával egy kicsit áthúzkodtam. A felső és az alsó lap széleit körben összenyomkodom, a felsőt megszurkálom villával. Nem szoktam tojással lekenni, csak porcukrot vagy édesítőt szitálok rá, ha megsült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!