Bevált sütőtökkrémleves receptet kérnék?
1. veszek egy nagy sütőtököt, meghámozom, magozom, összedarabolom.
2. lábosban vajat olvasztok, rádobom a sütőtököt, megkevergetem, felöntöm vízzel és puhára főzöm.
3. botmixerre kapok, jó alaposan összemixelem, tejszínnel beállítom a kívánt sűrűséget.
4. csak most fűszerezek:
- ha édesen szeretném, akkor cukorral (dió-mandulaforgács)
- ha sósan, só-borssal ízesítem (pirított tökmag)
Én nem hámozom meg, mert a héja is nagyon egészséges, és pürésíthető :) Hokkaido-tökből a legjobb.
Vajon fokhagymát, hagymát, egy jó nagy marék friss zsályát párolok, arra dobom a felkockázott hokkaido-tököt. Kis zöldségleves-alaplével öntöm fel, úgy, hogy ellepje, aztán sózom, borsozom. Amint megpuhult, botmixerrel összeturmixolom, majd tejszínnel felöntöm és még egyszer felforralom. Pirított kenyérkockákkal tálalom.
Én félbe vágom, kimagozom, és sütőben megsütöm.
Közben egy fej kockára vágott vöröshagymát egy-két kanál olíva olajon üvegesre párolok, hozzáadok egy gerezd fokhagymát, sózom, borsozom, egy pici szerecsendiót reszelek rá, felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje és puhára párolom.
Amikor megpuhult, hozzáteszem a sült tököt, leturmixolom, felöntöm annyi vízzel, hogy megfelelő sűrűségű legyen.
2 dl tejszínt elkeverek 1 evőkanál étkezési keményítővel, beleöntöm a levesbe, ha kell utána ízesítem és kevergetve forrásig melegítem.
Pirított héjnélküli tökmaggal tálalom.
Én meg beírom a Google-be, hogy sütőtökkrémleves, és keresek olyat amire jókat kommentáltak.
De mondjuk én falun nőttem fel.
Sziasztok!
Ma volt a jeles napja, hogy elkészítettem és finom lett.
Én így készítettem:D
Megsütöttem kb. 1 óra alatt egy sütőtököt.
Vajon egy közepes vöröshagymát üvegesre pirítottam, reszeltem bele kevés gyömbért, majd beleraktam a sütőtököket. Felöntöttem kevés alaplével, majd fél liter tejszínnel. Három gerezd fokhagyma, sok só, bors, kevés méz. Botmixer.
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!