A burgonyát (krumplit) próbáltátok-e már a mélyhűtőből kivedve megsütni? (összedarabolva! )
Ha a krumpli megfagy, akkor utána nagyon borzasztó édes (mintha leöntötted vona cukorral!) ize lesz, gyakorlatilag ehetetlen. (A fagyaszotottan kapható különféle vegyszerekkel van kezelve, azert ehetö valamennyire, de házilag nem megoldható!
Pár krumplit gyorsan meg lehet pucolni, ne kockáztasd, hogy kapásból ki kelljen dobni.
Ha netán nagyon gond az idö miatt, akkor elözö nap fözd meg hajában és úgy tedd a normál hütöbe, másnap meg tudod sütni és finom is.
A krumplit nem lehet fagyasztani, mert édes lesz az íze. Nemcsak a mélyhűtőben, hanem ha pl. a pincében 0 fok köré, alá csökken a hőmérséklet. Fölösleges próbálkozni, ehetetlen lesz, nem éri meg pepecselni vele.
Egyes források szerint mérgező is a fagyott krumpli, de erről nem vagyok meggyőződve.
Szia!
Ráadásul a keményítő miatt elszíneződik a mélyhűtőből kivéve és felengedve. Lilás-barnás lesz. Gusztustalan...
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!