Mi az oka annak, hogy nem szabad visszafagyasztani a mélyhűtőből kivett (felolvadt) zöldségeket, húsokat?
Figyelt kérdés
A húsoknál még megértem, de a zöldségeknél???2011. márc. 12. 11:22
1/2 anonim válasza:
A zöldségeknél ugyanaz mint a húsoknál. A mélyhűtőben nem olyan gyorsan fagy meg az adott étel, mint a feldolgozóüzemek nemistudom hány minuszfokos gyors fagyasztójában, ahol pár perc alatt már kő keményre van fagyva. Minél lassabban fagy meg valami, annál nagyobb jégkristályok képződnek bennük, ami belűről szétzúzza a rostokat, amitől nagyon puha, néha leccses lesz egy adott étel, amin érződik hogy visszafagyasztott.
2/2 anonim válasza:
Az 1. hozásszóláshoz némi pontosítás:
- A fagyasztott ételek felolvasztásakor is nagy jégkristályok keletkeznek, amik roncsolják az élelmíszerek szerkezetét, valamint elősegítik a mikroorganizmusok szaporodását.
- Az általad leírt - ha csak az történne - , maximun optikai hibának számítana, aminek nincs egészségkárosító hatása.
Kb. ennyi a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!